Ook elke gratis bouwtekening ontvangen die ik vind? Doe mee!

Een goede bouwtekening bespaard tijd en geld

Een goede bouwtekening bespaard tijd en geld

Als je op zoek bent naar een bouwtekening, dan kan het nogal eens lastig zijn om één te vinden die goed genoeg is voor het doel waarvoor je hem nodig hebt.

Zo ben ik zelf al jaren op zoek naar goede bouwtekeningen. Als doe-het-zelver kun je niet zonder.

Natuurlijk kun je een heel eind komen zonder een bouwtekening, maar als je dat vaak genoeg gedaan hebt dan weet je op den duur wel dat je met een bouwtekening gewoon geld bespaard.

En dat niet alleen, je bent ook nog eens korter met een klus bezig.

Een bouwtekening zorgt er eenvoudigweg voor dat je van te voren nadenkt over wat belangrijk is voor de klus en wat er allemaal bij komt kijken.

Een goede bouwtekening is als het ware de landkaart naar je bestemming.

Er zijn ook niet veel mensen die op vakantie gaan zonder van tevoren te weten waar ze terecht komen. Het is wel handig om te weten of je een korte broek en je zwemspullen mee moet nemen of een dikke winterjas en een skibril…

Een gratis bouwtekening idee

Tijdens mijn jarenlange zoektocht vond ik zo nu en dan een goede bouwtekening. Deze gebruikte ik dan om vervolgens na gebruik deze weer van mijn computer af te gooien. Totdat ik een poosje geleden op een idee kwam.

Wat als ik de lezers van mijn blog nou eens een handje help en alle bouwtekeningen die ik vind naar hen toe mail? Je kunt het idee in dit blog lezen.

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achterlaten om op de lijst te komen en dan zorg ik dat het in orde komt 🙂

Ik zal je na aanmelding ook even laten zien waar je nu direct meer dan 10.000 bouwtekeningen kunt downloaden!

(Dat kan dus hier)

Eigen bouwtekening maken

Je eigen bouwtekening maken doe je niet zomaar even

Je eigen bouwtekening maken doe je niet zomaar even

Je kunt er ook nog voor kiezen om je eigen bouwtekening te maken. Ook daar heb ik al eens een blog over geschreven, welke je hier kunt vinden. Zo zie je maar hoe handig het kan zijn om alles te documenteren, je weet maar nooit wie je er mee kan helpen.

Bij het maken van je eigen bouwtekening moet je er om denken dat het je veel extra tijd gaat kosten. Helemaal de eerste paar keren. Je zult je dus moeten afvragen of je dat echt leuk vindt. Je zit dan een behoorlijke tijd achter de computer om alles uit te vogelen.

De afweging is dan of je dat er voor over hebt. Voor mijzelf is klussen echt een uitlaatklep, zoals je ook kunt lezen in dit verhaal over mij, om gewoon lekker met mijn handen bezig te zijn. Persoonlijk vind ik het echt tijdverspilling om je eigen bouwtekening te maken.

Overvloed aan bouwtekeningen

Wat ik altijd doe is uit dit bouwtekeningen pakket wat ik ooit eens heb aangeschaft eenvoudig een tekening te kiezen en lekker aan de slag te gaan. Ik heb daarmee de keuze uit meer dan 10.000(!) bouwtekeningen.

Het mooie van een kant en klare bouwtekening is dat het meeste denkwerk vooraf al voor je gedaan is. Het enige wat je hoeft te doen is de tekening volgen.

Vaak hoor ik van mensen dat ze liever klussen zonder de grenzen die een bouwtekening hen geeft.

Zelf vind ik dit altijd een beetje onzin, want ik zie een bouwtekening gewoon als de basis van het project. Je weet dan zeker dat je een degelijk product aan het maken bent. Je bent helemaal vrij om je creatie verder te personaliseren.

Een extra opbergvak in een kast, het bed toch iets groter maken of een tuinbank juist iets kleiner, het is allemaal geen probleem.

Bestaande bouwtekening aanpassen

Je zult alleen moet letten op het feit dat als je vergroot of verkleint dat alle verhoudingen met het geheel blijven kloppen.

Sommige dingen zijn erg logisch als je het eenmaal weet, maar het is niet voor niets dat er toch zo veel dingen fout gaan bij het klussen.

Ik hoop dat je zo een aantal leuke tips hebt gekregen die je kunt gebruiken tijdens je zoektocht naar een bouwtekening.

Als je het niet ziet zitten om je eigen bouwtekening te maken of je wilt niet wachten op elke gratis bouwtekening die ik vind en naar je doorstuur, dan kun je altijd nog overwegen het bouwtekeningen pakket aan te schaffen.

Dan ben je in een keer klaar en hoef je je om bouwtekeningen in ieder geval niet meer druk te maken.

En dat is toch weer een hele zorg minder 😉

>