Ook gratis bouwtekeningen ontvangen?

  • Home >>

Idee: Gratis bouwtekeningen doorsturen (alleen goede)

Klusser Klaasjan

Klaasjan, doe-het-zelver en blogger

Om je te helpen aan gratis bouwtekeningen heb ik een leuk idee bedacht 🙂

Dit is het idee: Telkens als ik een goede bouwtekening vind, mail ik je deze.

Ik ben al veel gratis bouwtekeningen tegengekomen, maar ze zijn niet allemaal van goede kwaliteit. In het verleden als ik gratis bouwtekeningen tegenkwam die voldeden aan mijn eisen, dan gebruikte ik ze en gooide ze later weer van de computer af.

Laatst bedacht ik me ineens dat er vast veel meer klussers op zoek zijn naar gratis bouwtekeningen en die ik via mijn blog kan helpen! Zo is dit idee dus ontstaan. Vanaf nu ga ik de bouwtekeningen die ik tegenkom opslaan in een aparte map en mail ik ze naar de mensen die ze graag willen hebben.

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achterlaten om op de lijst te komen en dan zorg ik dat het in orde komt 🙂 Ik zal je na aanmelding ook even laten zien waar je nu direct meer dan 10.000 bouwtekeningen kunt downloaden!

[mc4wp_form id=”1172″]

Waar de gratis bouwtekeningen aan moeten voldoen

Niet alle bouwtekeningen die je op het internet kunt vinden voldoen aan mijn eisen. Omdat ik steeds meer ervaring krijg met het klussen, denk ik wel te weten wat de eisen van een goede bouwtekening moeten zijn. Ik zal ze hieronder voor je op een rijtje zetten.

1. De juiste maten

gratis bouwtekeningen

Veel gratis bouwtekeningen hebben een matige kwaliteit

Waar het bij veel gratis bouwtekeningen nogal eens aan schort is dat er maten ontbreken en in sommige gevallen helemaal niet aanwezig zijn. Natuurlijk is dit cruciale informatie. Zonder de juiste maten weet je helemaal niet wat de verhoudingen zijn tussen de verschillende onderdelen op de bouwtekening.

Ook kun je met de juiste maten gelijk inschatten of het een bouwtekening is van een object dat past in de ruimte die jij er voor hebt. Natuurlijk kun het altijd nog bijschalen, maar dat is in sommige gevallen best moeilijk en kan leiden tot een slecht eindresultaat!

2. Voldoende aanzichten

Het object waarover de bouwtekening gaat moet in iedere geval in 3d te zien zijn. Er zijn gratis bouwtekeningen waarin geen diepte te vinden is. Het is dan moeilijk in te schatten of je datgene wat je gaat bouwen wel echt mooi vindt. En dat is toch een vereiste voordat je begint met een project, dat je weet wat je gaat maken.

Het mooiste is natuurlijk als het object van verschillende kanten is getekend, zodat je een voor en achter aanzicht hebt. Dat kan veel misverstanden voorkomen heb ik in de loop der tijd mogen ervaren 😉

3. Een boodschappenlijst

Wat niet mag ontbreken op de bouwtekening is een lijst waarop staat welke materialen je nodig hebt. Het mooiste is een lijst waarmee je zo naar de winkel kunt gaan om alle inkopen te doen voor je project en je zelf niets meer hoeft uit te rekenen of uit te denken.

Dit scheelt je een hoop tijd en waarschijnlijk ook geld, want voor je het weet heb je een denkfout gemaakt. Eenmaal bij de bouwmarkt weet je dan ook precies wat de benamingen van de onderdelen zijn en hoef je je niet suf te zoeken. Je kunt het dan eenvoudig in de juiste bewoordingen aan een medewerker vragen.

4. Een afzaaglijst

Niet alle gratis bouwtekeningen heeft dit en het is wat mij betreft ook alleen en pluspunt voor het gemak. Dit is een lijst waarin staat wat de normale lengtes zijn waarin je de onderdelen kunt kopen en op welke lengte dit afgezaagd moet worden.

Als je naar een bouwmarkt gaat dan kun je namelijk in veel gevallen gratis of tegen een  kleine vergoeding al het hout op de juiste lengte laten afzagen. Dit scheelt je een hoop tijd en soms heb je dan niet eens meer groot gereedschap nodig.

Laat hieronder je e-mailadres achter om op de lijst voor de gratis bouwtekeningen te komen. Ik dan dat het in orde komt 🙂 Ik zal je na aanmelding ook even laten zien waar je nu direct meer dan 10.000 bouwtekeningen kunt downloaden!

[mc4wp_form id=”1172″]

Niet wachten op gratis bouwtekeningen?

Als je niet kunt wachten om de gratis bouwtekeningen te ontvangen die ik voor je vind, dan kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om een bouwtekeningen pakket aan te schaffen.

Ik raad je dan dit bouwtekeningen pakket aan. Daar zitten meer dan 10.000(!) bouwtekeningen in. Ik hoor daar eigenlijk alleen maar goede verhalen over en als er mensen zijn die er niet over te spreken zijn, dan zijn dit vaak mensen die geen geld willen investeren in bouwtekeningen.

Je kunt er eenvoudigweg niet de mist mee ingaan.

Veel plezier met klussen!

Klaasjan

>