Ga je steigerhout meubels maken? Gebruik bouwtekeningen:

Je ziet steeds meer mensen steigerhout meubels maken.

Ik vind dit persoonlijk een erg goede ontwikkeling, want dat betekend dat mensen zelf aan de slag gaan en minder achter de beeldschermen zitten.

Door met je handen bezig te zijn ontwikkel je toch hele andere vaardigheden dan wanneer je alleen maar met je hoofd bezig bent.

Zelf maak ik daarom altijd gebruik van de bouwtekeningen uit een pakket, omdat ik dan niet zelf hoef uit te tekenen op de computer hoe het moet komen.

Ik heb dat wel eens geprobeerd, maar daar gaat veel tijd in zitten.

Voor mij is het doe-het-zelven juist een manier om niet meer achter een computer te hoeven zitten, dus daar begin ik niet aan.

Steigerhout meubels maken bouwtekening:

steigerhout meubels maken

Download deze bouwtekening en nog veel meer bouwtekeningen door op de afbeelding te klikken!

Tips voor steigerhout meubels maken

Het mooie van steigerhout is dat het een hele bewerkelijke houtsoort is. Hierdoor is het erg toegankelijk, ook voor de minder ervaren klussers. Of voor mensen die niet zo getalenteerd zijn, zoals ik met mijn twee linkerhanden.

Het is wel aan te raden om gebruik te maken van goed gereedschap wat scherp is zoals zagen en vijlen. Anders moet je veel inspanning doen voor weinig resultaat. Je zult de eerste niet zijn  die zich helemaal een boontje aan het zagen is omdat de zaag niet scherp genoeg is.

Daarop aansluitend is het in de bouwmarkten vaak mogelijk om het hout op de juiste lengte te laten afzagen. In de meeste gevallen is dit nog eens gratis ook 🙂

Vergeet daarbij niet de bouwtekening mee te nemen naar de bouwmarkt, want daar staan alle afmetingen op voor als je steigerhout meubels maken gaat. Ook staat daar een boodschappenlijst op van alle materialen die je moet aanschaffen.

Vergeet dit niet in het bouwproces

Bij steigerhout meubels maken is het belangrijk dat je niet vergeet dat je ook nog de meubels zult moeten afwerken. Je kunt er voor kiezen om dit niet te doen omdat je het karakter van het steigerhout wilt behouden. Maar dan wordt het uiteindelijk wel een heel ruw geheel.

Als je echt de houtstructuur wilt blijven zien, dan kun je er altijd nog voor kiezen om de meubels op te schuren en af te werken met blanke lak. Wat ik zelf vaak doe is het wit verven en vervolgens weer licht opschuren, en op sommige plekken zelf schuren tot je het hout weer ziet.

Op die manier krijg je een whitewash effect, wat tegenwoordig erg in is.

Ik wil je veel succes wensen als je steigerhout meubels maken gaat en vergeet niet goede bouwtekeningen te gebruiken! Fijne dag!

Bekijk Direct Alle Bouwtekeningen

Bekijk het bouwtekeningen pakket via onderstaande link. Momenteel is er een kortingspagina actief waar je mooi van kan profiteren. 

>