Bouwtekening steigerhout – ik heb ze gevonden en geef graag door ;)

De bouwtekening steigerhout wordt steeds populairder heb ik gemerkt! Ik ontmoet steeds meer mede-klussers, en bijna iedereen gaat de trend van het steigerhout achterna.

Het is natuurlijk ook niet zo gek als je bedenkt dat steigerhout een tijdloos uiterlijk heeft en je er alle kanten mee op kunt.

Het wordt steeds gekker; zelfs de grote doe-het-zelf zaken hebben gebruikte steigerhouten planken in de schappen liggen. Ik heb al vaker over deze trend gesproken, en ik zal hier dan ook niet verder over de trend zelf uitweiden.

Wat ik wel wil doen in deze blog is je helpen in je speurtocht naar bouwtekeningen, en dan speciaal gericht op steigerhout.

Voorbeeld bouwtekening steigerhout:

bouwtekening steigerhout

Klik op de afbeelding voor nog veel meer bouwtekening van steigerhout!

Wat je kunt maken met steigerhout bouwtekeningen

Eigenlijk is dat het fantastische aan steigerhout, je kunt er mee maken wat je wilt. Denk hierbij aan meubels, maar ook als muurbedekking wordt het veel gebruikt.

Een simpele maar stevige bank voor in de tuin bijvoorbeeld, kost al snel meer dan 100 euro. Met een bouwtekening steigerhout kun je zelf met gemak die bank in elkaar zetten, en dan kun je al klaar zijn voor een euro of 40.

Dat is wat ik noem slim geld besparen. En nog leuk ook!

En dan heb ik het nog niet eens over het maken van je eigen steigerhouten stoel, eettafel of kast. Als je dan toch bezig bent, ga je het leuk vinden en knutsel je maar door, tenminste, zo vergaat het mij wel.

Het mooie van steigerhout is namelijk dat het makkelijk te bewerken is. Als je dan ergens een fout maakt, is deze makkelijk te herstellen. Je kiest dan simpelweg of je een nieuw stuk hout pakt en het oude stuk ergens anders voor gebruikt.

Andere houtsoorten lenen zich hier veel minder voor omdat je daarbij met de gemaakte fout snel de houtstructuur aantast waardoor het hout onbruikbaar wordt.

Hoe aan steigerhout te komen

Voordat je uberhaupt iets kunt maken met een bouwtekening steigerhout zul je deze inmiddels beroemde planken wel eerst moeten zien te bemachtigen. Ik noemde al even de grote bouwmarkten waar je ze tegenwoordig in de schappen kunt vinden.

Maar als je slim bent en veel hout nodig hebt kan het lonen om er een telefoontje naar de lokale aannemer aan te wagen.

Vaak hebben zij nog wel een partij liggen die ze niet gebruiken en waar ze van af willen.

Het grote voordeel hiervan is dat je vaak goedkoper uit bent. Een nadeel kan zijn dat je de planken nog enigszins moet schoonmaken omdat er verf- of metsel resten op zitten. Dit kun je ook voor lief nemen omdat dit de planken wel een mooi karakter kunnen geven.

Het moet natuurlijk niet het comfort aantasten. Daarbij kun je denken aan harde puntjes op de zitting van je steigerhouten stoel 😉

Bedenk dus goed wat je wil, ga je voor goedkoop met kans op extra werk en inspanning of betaal je liever iets meer en koop je ze bij de doe-het-zelf zaak.

Bedenk dat welke keuze je ook maakt, het eindresultaat altijd goed wordt. Steigerhout is gewoon een mooie houtsoort met een warme uitstraling en met een bouwtekening steigerhout kan er weinig mis gaan.

Waar kan ik een bouwtekening steigerhout vinden?

Als je iets van steigerhout wilt maken, dan kan ik je aanbevelen hierbij goede bouwtekeningen te gebruiken.

Zelf heb ik al veel plezier gehad aan het bouwtekeningen pakket van Fred Schouten. Daar zitten echt superveel bouwtekeningen in, waaronder ook veel versies van een bouwtekening steigerhout.

Vooral het feit dat de tekeningen compleet worden geleverd met een bouwbeschrijving maakt dat zelfs ik met mijn twee linkerhanden mooie meubels heb kunnen maken. Het leuke is dat je misschien op zoek bent naar maar één bouwtekening, maar dat er in dit pakket meer dan 10.000 zitten.

Daardoor heb je altijd verschillende keuze in welk design je het meeste aanstaat.

Mijn ervaring is dat die keuze in de gratis te vinden tekeningen (waarop overigens vaak de broodnodige details ontbreken…) er niet is.

Neem dus gerust een kijkje op zijn site en laat me hieronder weten of je zijn pakket hebt aangeschaft en wat je hebt gemaakt natuurlijk!

Bekijk Direct Alle Bouwtekeningen

Bekijk het bouwtekeningen pakket via onderstaande link. Momenteel is er een kortingspagina actief waar je mooi van kan profiteren. 

>