Ga je zelf meubels maken? Ik gebruik deze bouwtekeningen:

Zelf meubels maken was altijd al een wens van me. Maar soms blijven dromen op de achtergrond omdat je werk en je gezin zoveel aandacht vragen. Terwijl we allemaal weten dat dromen erg belangrijk zijn om na te jagen.

Ondanks mijn twee linkerhanden ben ik mijn droom gelukkig niet uit het oog verloren en ben ik gestart met zelf meubels maken.

Eerst deed ik dit zonder enige begeleiding, en daardoor is menig project uiteindelijk in de vuurkorf beland… Erg jammer van mijn tijd en energie, hoewel ik er wel van heb geleerd hoe je met gereedschap om moet gaan. En hoe je een goed vuur kan maken 😉

Bijna mijn droom opgegeven…

Op den duur was ik er zo zat van. Dit kon toch niet mijn droom zijn? Toen ben ik gaan zoeken naar een manier waarmee ik met mijn twee linkerhanden toch goede eindproducten kon maken.

De oplossing heb ik gevonden door gebruik te maken van goede bouwtekeningen. Ik heb destijds geïnvesteerd in dit bouwtekeningen pakket.

Ik zeg niet dat jij dat ook moet doen. Het gaat er om dat je gebruik maakt van kwalitatieve bouwtekeningen als jezelf meubels maken gaat.

Zelf meubels maken bouwtekeningen:

zelf meubels maken

Klik op de afbeelding om direct meer bouwtekeningen te downloaden!

 

bed zelf maken

Klik op de bouwtekening hierboven om nog veel meer bouwtekeningen te downloaden!

De beste tip die ik je kan geven

Een goede bouwtekening moet aan een paar zaken voldoen waarmee je als startende klusser zelf meubels maken kan. Ja, ik ben door schade en schande wijs geworden 😉

Een goede bouwtekening laat stap voor stap zien wat je moet doen. Dit kan eigenlijk alleen maar als er meerdere aanzichten op de bouwtekening aangegeven worden. Hierbij hoort natuurlijk ook een duidelijk beschrijving.

Verder heeft een goede bouwtekening een soort van boodschappenlijst waarop precies staat aangegeven welke onderdelen je moet hebben en in welke afmetingen en hoeveelheden.

Je kunt dan zo naar de bouwmarkt gaan en daar alvast al het benodigde hout op de juiste lengte laten zagen. Dit bespaard je een hoop werk thuis en het is in de meeste gevallen nog eens gratis ook!

Verder staat op een goede bouwtekening aangegeven welke afmetingen het eindresultaat moet hebben. Dus niet alleen het plaatje van de meubel zelf.

Bouwtekeningen hier downloaden

Zoals ik al eerder aangaf heb ik mijn bouwtekeningen uit dit pakket. Deze bouwtekeningen voldoen allemaal aan de eisen die ik voor mijzelf heb opgesteld na veel aanmodderen.

Dit wil ik jou besparen, dus doe er je voordeel mee!

Veel plezier als je zelf meubels maken gaat en laat je even in de reacties hieronder weten hoe het je vergaat?

Ik hoor graag van je, tnx!

>