Zelf eettafel maken? Gebruik deze bouwtekening:

Zelf eettafel maken is iets wat je uit principe doet. Als klusser dan.

Wat is er toffer dan elke dag aan je eigen gemaakte tafel zitten eten? Zo’n tafel is bij uitstek de plek waarop lief en leed wordt gedeeld. Het middelpunt van het gezin.

Dan is het toch cool als je daar een super persoonlijk tintje aan kan geven?

Ik heb het gedaan en we hebben er nu jaren later nog steeds veel plezier van.

Ik moet wel zeggen dat hij onderhand al meerdere keren is behandelt met blanke lak, white wash en daarna helemaal strak wit. Gewoon omdat mijn vrouw het leuk vind om elk jaar weer iets te veranderen in huis 😉

Zelf eettafel maken bouwtekening:

zelf eettafel maken

Klik op de afbeelding voor nog veel meer bouwtekeningen!

Tips voor zelf eettafel maken

Als je zelf een eettafel gaat maken, dan zijn er een paar dingen waar je extra aandacht aan moet geven.

Als je de bouwtekening volgt – in dit pakket zijn er nog veel meer te vinden – dan moet het natuurlijk goed komen, maar in sommige gevallen wil je net even een kleinere of juist een veel grotere eettafel maken.

Waar je in dat geval om moet denken is dat je goed op de bouwtekening afleest waar alle bevestigingspunten zitten en deze ook in de juiste verhouding overneemt. Het zou jammer zijn als de eettafel bij oplevering wiebelt of zelfs onstevig is.

Je moet er van uit gaan dat er een volwassen mens op kan zitten. Het gebeurd namelijk regelmatig dat iemand er tegenaan leunt of dat kinderen er overheen kruipen (bij ons thuis in ieder geval wel 😉 ).

Verder zul je er voor moeten zorgen dat je de tafel goed afwerkt. Het is natuurlijk een kwestie van smaak of je hem een kleurtje geeft of dat je alle oneffenheden wel of niet wegwerkt.

Toch zou ik in ieder geval er voor zorgen dat je geen last meer hebt van splinters of scherpe uitstekende delen.

Je wilt niet dat iemand zich er aan bezeerd, en al helemaal niet dat er houtsplinters in het eten kunnen terechtkomen

Zelf eettafel maken; Succes!

Veel succes als je zelf je eettafel gaat maken, maar vooral ook veel plezier! Het bouwproces is echt iets om van te genieten. Zorg dat je een goede bouwtekening hebt zoals je die in dit bouwtekeningen pakket kunt vinden.

Laat je nog even weten hoe het je vergaat in de reacties hieronder? We horen graag van je!

>