Een tuintafel zelf maken is makkelijk gebleken!

Een tuintafel zelf maken is niet echt moeilijk gebleken. In dit blog beschrijf ik mijn ervaring en een stappenplan voor je om er zelf mee aan de slag te gaan.

Waar het allemaal mee begint is een bouwtekening. Zelf gebruik ik bouwtekeningen uit een bouwtekeningen pakket.

Ik heb het één keer aangeschaft (niet duur) en heb daar als rasechte hobbyist daar nu jaren later nog steeds plezier van.

Het blijft namelijk altijd een kriem om de juiste bouwtekeningen online te vinden.

Je blijft maar googlen, en je vindt nooit iets wat je echt zint. Vooral als je een tuintafel zelf maken wilt, dan wil je zo snel mogelijk aan de slag en geen tijd verdoen met achter die lamme computer zitten.

Gratis bouwtekening tuintafel:

tuintafel zelf maken

Voor nog veel meer bouwtekeningen klik op de afbeelding!

Grote voordelen van een tuintafel zelf maken

Grote voordelen van een tuintafel zelf maken

Door buiten te klussen heb je gelijk plezier van je tuintafel!

Het leuke van een tuintafel zelf maken is dat je met de bouw ervan al kunt genieten. Dit is namelijk echt een kus om buiten te doen. En tijdens het klussen heb ik gemerkt hoe nodig het is om een goede buitentafel te hebben.

Telkens alles op de grond moeten leggen of zetten wordt je helemaal gek van.

Daar komt bij dat met z’n allen buiten zitten eten heerlijk is en ik wou dat ik eerder een dergelijke tuintafel had gemaakt.

Het is erg bijzonder om hetzelfde gemak te hebben als van de tafel die je binnen hebt staan. Die plastic tuintafels wiebelen namelijk altijd en nooit heb je er voldoende ruimte op.

Daar komt bij dat als je een keer een foutje maakt met voetballen (of iets anders wilds doet) een plastic tuintafel snel stuk gaat.

De houten tuintafel die we nu hebben gaat al een aantal jaren mee en ik zie het zo gebeuren dat hij over 10 jaar nog steeds door ons wordt gebruikt.

Een tuintafel zelf maken kan ik dus alleen maar aanmoedigen (Wat had je anders verwacht van een doe-het-zelver 😉 )

Hoe je een tuintafel zelf maken kan

Ik hoor je denken; Ja, ik wil er graag een zelf maken, maar hoe?! Er zijn dan ook genoeg mensen die best zelf iets kunnen met hun handen, maar van een tuintafel denken dat het toch net iets te hoog gegrepen is.

Tegen die mensen zou ik het wel willen schreeuwen: Ook jij kan dit!

Zorg er eenvoudigweg voor dat je een goede bouwtekening hebt. Hoe dacht je anders dat ik al die klussen met mijn twee linkerhanden voor elkaar kreeg?

Op een goede bouwtekening vind je precies de stappen die je moet zetten en welke materialen je hiervoor nodig hebt.

Daar staan vervolgens ook alle afmetingen op vermeld. Al met al heb je een handleiding in handen waardoor je bijna niet de fout in kunt gaan.

Ik zeg maar even ‘bijna’, want er zijn altijd van die eigenwijze lieden die denken dat ze het ook wel zonder kunnen of stappen overslaan. Het eindresultaat is dan ook vaak niet echt wat het zou moeten zijn…

Niet vergeten als je naar de bouwmarkt gaat

Hoe je een tuintafel zelf maken kan

Laat de planken gelijk op maat zagen in de bouwmarkt. Wordt het superstrak!

Wil je een tuintafel zelf maken, dan zul je eerst de benodigde materialen moeten gaan inkopen.

Dit kun je eenvoudig doen bij een van de vele bouwmarkten die Nederland rijk is. Met je bouwtekening in de hand is dit erg makkelijk. Hierop staat namelijk precies vermeld wat je nodig hebt en met welke afmetingen.

Laat de planken in de bouwpakket alvast op de juiste lengte afzagen, dit scheelt je een hoop werk als je eenmaal weer thuis bent. Meestal kan dit gratis of voor slechts een kleine vergoeding.

Het handige van de bouwtekening is dat op het plaatje waarop de tuintafel al in elkaar zit (Het eindresultaat) de onderdelen overeenkomen met de boodschappenlijst.

Zo weet je precies wat je waarvoor nodig hebt en hoef je niet te twijfelen of je het wel moet aanschaffen.

Houtsoort en onderhoud bij tuintafel zelf maken

Het houtsoort waar ik voor gekozen heb is steigerhout. Dit is erg makkelijk te bewerken en ook nog eens onderhoudsarm. Wat je wel even moet doen is aflakken of in ieder geval de hoeken en randen schuren. Je wilt ten alle tijde voorkomen dat er splinters ontstaan.

Het voordeel van een afwerking als lak of beits, is dat de tuintafel langer mee zal gaan. Zo kun je nog meer plezier beleven aan je zelfgemaakte tuintafel!

Tuintafel zelf maken – de bouwtekening

Een tuintafel zelf maken gaat alleen in een keer goed met een bouwtekening. In het bouwtekeningen pakket wat ik al eerder noemde zitten meerdere bouwtekeningen van tuintafels. Zo weet je zeker dat er altijd de juiste bouwtekening bij zit.

Lees hier mijn review over dit bouwtekeningen pakket.

Er zitten meer dan 10.000(!) bouwtekeningen in. Zelf heb ik er al emerdere van mogen gebruiken en dat is precies de kracht van het pakket. Je schaft het een keer aan en hebt er daarna nog jaremlang plezier van.

Veel plezier bij het maken van jouw tuintafel. Laat even weten hoe het gaat, ik hoor het graag in de reacties hieronder!

Bekijk Direct Alle Bouwtekeningen

Bekijk het bouwtekeningen pakket via onderstaande link. Momenteel is er een kortingspagina actief waar je mooi van kan profiteren. 

>