Steigerhouten tafel maken? Download bouwtekeningen hier:

Een steigerhouten tafel maken is op zich niet heel moeilijk, het belangrijkste is dat je er een goede bouwtekening bij gebruikt.

Zelf maak ik gebruik van bouwtekeningen uit een pakket.

Het voordeel van zo’n pakket met bouwtekeningen is dat je de keuze hebt tussen verschillende bouwtekeningen en dat je dus naar eigen smaak een kunt maken.

Er zijn genoeg gratis bouwtekeningen op internet te vinden, maar veel daarvan zijn niet volledig of gewoon onduidelijk.

Steigerhouten tafel maken bouwtekening:

steigerhouten tafel maken

Klik op de afbeelding hierboven om direct nog veel meer bouwtekeningen te downloaden!

Gooi je geen geld weg?

Toen ik een steigerhouten tafel maken ging was ik in het begin wel een beetje onzeker of het allemaal wel goed zou komen en of ik geen geld aan het weggooien was.

Want als ik ergens een hekel aan heb dan is het wel geld verspillen. Maar goed, je moet fouten maken om te kunnen leren. Ondanks mijn twee linkerhanden heb ik met behulp van alle bouwtekeningen al heel wat verschillende meubels kunnen maken.

Ik heb me zelfs al eens gewaagd aan een tuinhuisje, en dat heeft nog best goed uitgepakt. Mijn vrouw is superblij met haar privé-huisje 🙂

Aandachtspunten steigerhouten tafel maken

Als je een steigerhouten tafel maken gaat moet je niet vergeten dat het altijd goedkoper is dan er één kant en klaar kopen. Tenminste, als je een wilt die precies past op de plek waar jij hem wilt hebben.

Er zal altijd wel en tafel in de uitverkoop zijn voor een prijs waar je hem zelf niet voor kunt maken. Maar dan ben je gebonden aan de afmetingen zoals die tafel op dat moment heeft.

En een tafel op maat laten maken is zo ontzettend duur, ik denk niet dat je dat wil als je op zoek bent naar informatie en zelf een steigerhouten tafel maken wilt.

Voordat je aan de slag gaat

Vergeet niet de ruimte op te meten waar de tafel moet komen te staan voordat je de steigerhouten tafel maken gaat. Je zal de eerste niet zijn die er achteraf achter komt dat het eindresultaat niet past en dus opnieuw moet beginnen…

Het kan helpen om even een schets te maken van de indeling van je huis zoals je die wilt hebben als de tafel eenmaal klaar is. Dan kun je ook zien hoe de verhoudingen van de meubels ten opzichte van elkaar zijn en of de tafel niet helemaal uit de toon valt.

Steigerhouten tafel bouwtekeningen downloaden

Je kunt de bouwtekening op deze website downloaden, mocht je de keuze willen hebben tussen meerdere bouwtekeningen (Wat ik je wel aanraad!).

Misschien vraag je je af waarom je een heel bouwtekeningen pakket nodig zou hebben. Nou, ik kan je wel vertellen dat als je eenmaal zelf een meubel hebt gemaakt, je het echt leuk gaat vinden. En dan is het toch wel verhipte makkelijk als je eenvoudig tussen meer dan 10.000(!) bouwtekeningen kunt kiezen.

Veel plezier als je je eigen steigerhouten tafel maken gaat!

>