Wil je een eettafel maken? Gebruik deze gratis bouwtekening!

Een poosje geleden ging ik een eettafel maken. We waren al bij een paar meubelzaken geweest, maar we konden niet echt vinden wat we zochten.

Het is best lastig om een eettafel te vinden die bepaalde maten heeft. Wij wilden een net even wat smaller en langer model. Toen heb ik de knoop doorgehakt: Ik ga zelf een eettafel maken.

Zelf gebruik ik altijd de bouwtekeningen uit dit pakket als ik een doe-het-zelf project start.

Het is echt superhandig om een mapje op je computer te hebben waar je doorheen kunt bladeren op zoek naar de juiste bouwtekening.

Je zult wel begrijpen dat als je eenmaal zelf iets hebt gemaakt, het blijft kriebelen om nog meer te maken. Vandaar dat ik het zelf wel handig vond om een dergelijke map op m’n computer te hebben staan.

Eettafel maken bouwtekening:

eettafel maken

Klik op de afbeelding hierboven om direct nog veel meer bouwtekeningen te downloaden!

Als ik dit had geweten…

Heb jij dat ook wel eens dat je achteraf denkt; dit had ik veel eerder moeten doen? Bijvoorbeeld als je aan het verhuizen bent en ook de tuin moet grondig aangepakt worden.

Je gaat zelf met een schep en een kruiwagen aan de gang, maar na een paar dagen hard werken merk je dat het voor geen meter opschiet. Uit tijdnood besluit je er toch maar een paar honderd euro tegenaan te gooien en een kraantje met een machinist te huren voor een dag.

Na die dag is niet alleen je complete tuin afgegraven, maar staan ook alle piketpaaltjes er waar alles moet komen. Wat een gemak voor die paar honderd euro, dit had ik veel eerder moeten doen! (Een paar honderd euro klinkt misschien veel, maar als je gaat verhuizen is dit relatief weinig geld ūüėČ )

Dan had ik dit veel eerder gedaan!

Ik had dus een zelfde ervaring toen ik het bouwtekeningen pakket had aangeschaft waar ik het al eerder over had. Ik had voordat ik de eettafel maken ging al een paar klussen zonder goede bouwtekeningen gedaan.

Ja, ik had een paar gratis bouwtekeningen op het internet gevonden, maar die zijn vaak zo onvolledig of onduidelijk.

Wat een opluchting toen ik de bouwtekeningen van het pakket eenmaal in handen had. Het was een investering die zich al meerdere malen heeft uitbetaald, en waar ik nog steeds van profiteer.

Ook toen ik de eettafel maken ging, kon ik gewoon een keuze maken uit een van de 10.000(!) bouwtekeningen voordat ik aan de slag ging. Heerlijk. Ik kan je dus maar één grote tip geven als een eettafel maken gaat, investeer in een goede bouwtekening. 

Een goede bouwtekening is het fundament van je project.

Jarenlang plezier van onze eettafel

Wij eten nu jaren later nog steeds met veel plezier van de eettafel die ik destijds met mijn eigen handen heb gemaakt.

En dan te bedenken dat ik van origine twee linkerhanden heb…

Veel plezier als je zelf een eettafel maken gaat, en laat je hieronder in de reacties even weten hoe het je vergaat? Tnx!

>