Hoe een bouwtekening tafel het hele gezin heeft geholpen!

Net als ik ooit op zoek naar een bouwtekening tafel? Voor een tafel maakt het niet zo veel uit of je een bouwtekening hebt die voor een buiten- of een binnentafel is bedoelt.

In beide gevallen moet je er gewoon om denken dat je de afwerking op het gebruik afstemt.

Ook kun je de bouwtekening eenvoudig als basis voor je project gebruiken en daarbij je eigen wensen aanbrengen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kleine la of het oppervlak van het tafelblad vergroten of verkleinen.

Gratis bouwtekening tafel:

bouwtekening tafel

Voor nog veel meer bouwtekeningen klik op de afbeelding!

Vooral het vergroten van een tafel heeft mij persoonlijk erg aangesproken. De tafels die je in de winkel kunt kopen hebben vaak een standaard afmeting. Wil je hiervan afwijken, dan schieten de prijzen vaak ook snel omhoog.

Mede daarom is het mij zo goed bevallen om zelf een langere tafel te maken met een groter tafelblad.

Als je bijvoorbeeld een groot gezin hebt zoals ik met 4 kinderen waarvan er vaak een aantal vriendjes en vriendinnetjes blijven eten, dan is een grote tafel echt een uitkomst.

Daar komt nog bij dat ik sowieso een zwak heb voor grote meubels.

Het ziet er lekker ‘clean’ uit in de kamer omdat je niet veel andere meubels meer nodig hebt. Het zelfde geld trouwens voor grote kasten en stoelen… Ze maken echt een statement, en daar hou ik wel van.

Tafel verlengen met bouwtekening tafel

Omdat ik denk dat er vast meer klussers zijn die er net zo over denken als ik, heb ik hieronder een beschrijving gemaakt van het maken van de wat langere tafels. Het eerste wat je hiervoor nodig hebt is natuurlijk de bouwtekening tafel.

Zelf maak ik altijd gebruik van de bouwtekeningen uit dit pakket. Daar staan er ook een aantal in van tafels. Ik weet het, het zijn meer bouwtekening dan je op dit moment misschien nodig hebt, maar ik zag het als een investering in de toekomst en daar heb ik nog geen een keer spijt van gehad.

Met een bouwtekening tafel uit dit pakket weet je precies hoe je de tafel in elkaar moet gaan zetten. De benodigde materialen staan er allemaal op vermeld en ook in welke hoeveelheden en in welke lengtes. Vooral dit laatste is natuurlijk van belang bij het maken van een langere tafel.

Denk om extra stevigheid

Bouwtekening tafel

Hoe langer je hem maakt, hoe meer stevigheid hij nodig heeft

Om de tafel van de bouwtekening te verlengen zul je natuurlijk langere planken nodig hebben. Waar je om moet denken is dat de tafel ook extra stevigheid nodig heeft.

Daar kun je voor zorgen door de tafel aan de onderkant van het tafelblad extra te verstevigen met een aantal dwarsbalken of uit de kluiten gewassen latten.

Wat vaak al snel meer stevigheid geeft is als je de tafelpoten die het verst bij elkaar vandaan staan met elkaar verbind. Dit kun je doen door een plank horizontaal tussen de poten te maken en ook aan de onderkant van het tafelblad te bevestigen.

De bouwtekening tafel zal je hier meer uitleg over geven.

Bij het maken van echt lange tafels, dus meer dan 6 meter, zul je gebruik moeten maken van extra tafelpoten, buiten de standaard 4 tafelpoten op de hoeken van de tafel.

Zelfgemaakte tafel onderhouden

Als je eenmaal de tafel in elkaar hebt gezet, zul je deze ook moeten onderhouden. Wat je wilt voorkomen is dat er door het gebruik allemaal krijgen op komen. Het liefste wil je dat hij zo blijft als toen hij net gemaakt was, als nieuw dus.

Je kunt dit doen door bij de bouw van de tafel al te investeren in onderhoud. Doe dit door de tafel mooi op te schuren en hem te voorzien van blanke lak of een kleurtje. Hierdoor blijft de tafel veel langer goed en heb je nog meer eer van je werk! Verder is het natuurlijk van belang dat er geen splinters aan de tafel komen, vooral als je kinderen hebt.

Juist omdat een tafel ook veel gebruikt wordt om van te eten zul je hier extra om moeten denken.

Bouwtekening tafel hier verkrijgbaar

Zoals ik zojuist al even aangaf gebruik ik altijd bouwtekeningen uit dit pakket. Ook jij kunt dit pakket makkelijk downloaden. Je hebt dan alle bouwtekeningen eenvoudig op je computer of tablet staan en je kunt er bij wanneer je maar wilt.

Het mooie is dat als de eigenaar van de tekeningen, Fred Schouten, nieuwe tekeningen heeft gemaakt, hij deze toevoegt aan het pakket. Middels je account op zijn site kunt je dan altijd de nieuwste tekeningen ook downloaden.

Zo weet je zeker dat je de komende tijd, net als ik, niet meer zonder klus-inspiratie zal zitten.

Beel plezier bij het bouwen van je eigen tafel en met de bouwtekening tafel. Laat je even in de reacties hieronder weten hoe het je vergaat? Tnx!

Bekijk Direct Alle Bouwtekeningen

Bekijk het bouwtekeningen pakket via onderstaande link. Momenteel is er een kortingspagina actief waar je mooi van kan profiteren. 

>