Deze bouwtekening picknicktafel bracht ons geweldige zomers!

Ik ben blij te kunnen melden dat ik je nu ook kan helpen aan een bouwtekening picknicktafel! Het was namelijk een grote wens van me om nog eens een degelijke pcknicktafel in elkaar te zetten.

De reden hiervan is dat een picknicktafel in mijn ogen zoveel voordelen heeft.

Ten eerste is een goed gebouwde picknicktafel robuust en kan hij tegen een stootje. Die plastic stoelen gaan bij ons op den duur altijd stuk, je blijft er geld in steken.

picknicktafel

Vooral onze kinderen hebben er een handje van om er onvoorzichtig me om te gaan (en ik wil zelf ook nog wel eens te snel). Een robuuste tafel lost dit echt op.

Bouwtekening picknicktafel:

bouwtekening picknicktafel

Klik op de afbeelding om nog veel meer bouwtekeningen te downloaden!

Daar komt bij dat je een goede picknicktafel altijd buiten kunt laten staan. Je hoeft hem niet op te ruimen en hij staat altijd paraat.

Verder vind ik het gewoon gezellig. Aan een plastic tafel eten is toch anders dan aan een houten tafel. Je hebt meer het idee dat je echt buiten bent.

Maar goed, dat is mijn mening. Feit is dat je met een goede bouwtekening picknicktafel een robuuste tafel kunt maken voor weinig geld. Een beetje picknicktafel kost in de winkel al snel 150 euro en dan heb je nog niet eens een degelijke. Eentje die na verloop van tijd gaat wiebelen.

Tijd dus om de handen uit de mouwen te steken en er voor te gaan 😉

Het belangrijkste bij de bouw zelf

bouwtekening picknicktafel voor een tuinfeest

Er gaat niets boven een gezellig tuinfeest

Het belangrijkste bij het bouwen van je eigen picknicktafel is dat je hem stevig maakt.

Hij moet niet alleen op kinderen berekend zijn, maar ook op meerdere volwassenen. Er gaat niks boven een leuk tuinfeest en dan wordt er natuurlijk ook gebruik gemaakt van de picknicktafel.

Daar komt nog bij dat hij altijd buiten staat, en daar moetje hem wel even goed voor behandelen.

Als je dat doet zal hij namelijk veel langer meegaan en heb je er langer plezier van. Dat is wel zo leuk als je toch tijd steekt in de bouw ervan.

Beginnen met de bouwtekening picknicktafel

Zelfs als je nog niet eerder een project hebt gedaan met het maken van iets van hout, is het met de bouwtekening picknicktafel niet moeilijk.

Je zult de stappen die er op staan goed moeten doorlopen en jezelf er van verzekeren dat je alle verbindingen stevig bevestigd. Zonodig kun je er altijd nog extra schroeven in draaien.

Het bouwen zelf zal je niet veel moeite gaan kosten, want doordat alles duidelijk uitgelegd wordt, wordt je als het ware aan de hand genomen  en door het hele bouwproces heen geleid.

De bouwtekening picknicktafel is er speciaal op gemaakt dat er extra aandacht wordt besteed aan een stevige en stabiele constructie.

Hierdoor weet je zeker dat het eindresultaat goed zal zijn en je er met een gerust hart gebruik van kunt gaan maken. Natuurlijk heeft dit wel te maken met de houtsoort die je gebruikt voor de picknicktafel.

Welke houtsoorten het beste te gebruiken

Zo kun je er over nadenken of je gebruik maakt van hout wat je nog hebt liggen of ergens gratis op de kop kunt tikken. Denk er wel om dat dit vaak gebruikt hout is.

En gebruikt hout heeft nog wel eens de eigenschap dat er kleine scheurtjes in zitten die je van buitenaf niet kunt zien waardoor het minder sterk is.

Ook is het nadeel van gebruikt hout dat het bewerken van dit soort hout extra moeilijk is omdat het vaak al eens bewerkt is.

Het beste gebruik je nieuw hout

Ik raad dan ook aan om voor een picknicktafel altijd nieuw hout te gebruiken. Ik weet dat dit duurder is en je zo een hoger eindbedrag krijgt, maar dan weet je zeker dat je een kwalitatief eindproduct hebt dat nog jarenlang mee kan gaan.

Op de bouwtekening picknicktafel is precies aangegeven hoeveel je overal van nodig hebt. Ga dus naar de winkel en koop het hout in. Vaak kun je in de bouwmarkt zelf het meeste al op de juiste lengte laten zagen, dit scheelt je een hoop werk thuis.

Eenmaal weer thuis kun je aan de slag! Natuurlijk wel met de bouwtekening picknicktafel binnen handbereik 😉

Nog een paar extra tips

Als je je picknicktafel aan de hand van de bouwtekening picknicktafel hebt gemaakt doe je eerr verstandig aan deze in de grond te verankeren.

Hierdoor staat de tafel een stuk stabieler en verschuift hij niet als iemand er per ongeluk tegenaan duwt. Ook zal hij veel minder snel beschadigd raken op deze manier.

Vergeet ook niet het hout te behandelen als dat nog niet gedaan is.

Je kunt ook gebruik maken van geïmpregneerd hout, dan hoef je dat zelf niet meer te doen. Hierdoor kan het zijn dat het hout wat gaat verkleuren in de loop van de tijd, maar het zal wel lang meegaan!

De bouwtekening die ik heb gebruikt komt uit dit bouwtekeningen pakket van Fred Schouten. Misschien ben je alleen op zoek naar een bouwtekening van een picknicktafel, maar ik weet zeker dat als je deze tafel zelf hebt gemaakt er meer projecten gaan komen 😉

En dan is het verhipte makkelijk om een voorraad bouwtekeningen te hebben waar je gewoon doorheen kunt bladeren!

Veel plezier met het bouwen van jouw picknicktafel en ik hoor graag hieronder of het wat geworden is.

Bekijk Direct Alle Bouwtekeningen

Bekijk het bouwtekeningen pakket via onderstaande link. Momenteel is er een kortingspagina actief waar je mooi van kan profiteren. 

>