Pa blij met zijn bouwtekening speeltoestel & de kids ook!

Ik kwam uit op een bouwtekening speeltoestel omdat ik voor mijn kinderen graag een veilig én mooi speeltoestel wilde hebben.

Zo’n speeltoestel kost in de winkel gewoon ontzettend veel geld kwam ik achter.

En dan slaat de twijfel toe of je hem nou echt nodig hebt en of het niet gewoon verwennerij is.

speeltoestel

Bouwtekening speeltoestel:

bouwtekening speeltoestel

Klik op de afbeelding voor nog veel meer bouwtekeningen!

Gezondheid van de kinderen

Zelf ben ik zo iemand die best wel wat wil investeren in de gezondheid van mijn kinderen. Ik heb dan ook liever dat ze lekker buiten spelen dan dat ze op de bank achter een beeldscherm hangen. Door te spelen ontwikkelen ze zich veel beter, denk alleen al aan het samen spelen met andere kinderen.

We hebben toen ook snel de knoop doorgehakt en besloten dat we een speeltoestel wilden hebben. Maar de prijzen ervan waren toch wel erg hoog.

Als klusser ga je dan toch denken: Kan ik zelf niet zo’n toestel maken?

Zo ben ik begonnen + ontdekking

Ik ben begonnen met een bouwtekening van het voor ons ideale speeltoestel. Het zelf maken van zo’n toestel heeft meerdere voordelen: Je kunt zelf bepalen hoe hij er uit komt te zien. Daar komt bij dat het natuurlijk vele malen goedkoper is.

Toen ik hem af had kwam ik een soortgelijk toestel in een reclamefolder tegen; daar moest hij meer dan 1500 euro kosten! Ik was voor minder dan een derde van dat bedrag klaar…

Je moet niet vergeten dat de prijzen van hout elk jaar stijgen, maar dat geld ook voor de bouwers die ze maken voor de winkels. Ik denk dat als ik een dergelijk toestel in elkaar kan zetten jouw dit zeker ook moet lukken!

Bouwtekening speeltoestel geen overbodige luxe…

Bouwtekening speeltoestel geen overbodige luxe

Een goede bouwtekening kun je gewoon niet zonder

De bouwtekening speeltoestel kun je uit dit bouwtekeningen pakket halen.

Ja, dat kost even geld, maar omdat ik niet goed ben in het maken van tekeningen en ik zeker wilde weten dat het uiteindelijk een mooi en veilig toestel ging worden had ik dat bedrag er graag voor over.

Het was trouwens op het overall bedrag maar een kleine bijdrage.

Wat ik nog even kwijt wil is dat ik echt superblij ben dat we de stap hebben genomen om te investeren in een speeltoestel.

De kinderen spelen er bijna iedere dag op als het niet regent. Ze zijn er erg blij mee, en ook hun vriendjes en vriendinnetjes profiteren er naar hartelust van 😉

Hier moet je om denken bij de bouw

Bij het bouwen van een speeltoestel zijn er een paar belangrijke zaken waar je om moet denken. Ik liep er tegenaan en geef ze je graag mee.

Er zijn namelijk een aantal zaken waar je extra om moet denken. De veiligheid is hier een goed voorbeeld van. Het toestel moet veilig zijn om door kinderen op gespeeld te worden.

Het is daarom van belang dat je kiest voor een houtsoort dat een goede hoogwaardige kwaliteit heeft. Anders heb je kans dat het na een paar jaar al begint te slijten.

Denk hierbij ook aan houtrot. Het is natuurlijk niet in te denken wat de gevolgen kunnen zijn als het bouwwerk instort als er kinderen op spelen.

Daar komt bij dat je nu de investering doet, en dat je wel wilt dat het daarom voor jaren goed blijft en meegaat. Dan kun je nu beter iets meer geld aan goed hout uitgeven dan over een paar jaar iets nieuws te moet bouwen met de bijbehorende kosten natuurlijk.

Achteraf gezien niet moeilijk

Als je een van de bouwtekeningen hebt gekozen uit het pakket dat ik gebruikt heb, dan is het een fluitje van een cent om een speeltoestel in elkaar te zetten. En dat zegt wel wat als je weet dat ik van nature twee linkerhanden heb 😉

Het kan zijn dat je van tevoren er tegenop ziet om aan de hand van een bouwtekening speeltoestel het bouwwerk te gaan maken, maar dat hoeft echt niet.

Met de bouwtekening als leidraad wordt je als het ware aan de hand genomen en door het hele bouwproces heen geleid.

Als je de stappen gewoon volgt en doet wat er beschreven staat, dan weet ik zeker dat ook jij een speeltoestel kunt krijgen dat minstens zo goed is als de fabriekstoestellen die je kunt kopen in de winkel!

Ik zou zeggen, ga gewoon aan de slag en je zult het snel zelf ervaren.

Bouwtekening speeltoestel hier verkrijgbaar

De bouwtekening speeltoestel die ik heb gebruikt komt uit het bouwtekeningen pakket van Fred Schouten. Ik ben dolenthousiast over dit pakket omdat ik er al veel meer projecten mee heb gedaan.

Er zitten namelijk meer dan 10.000(!) bouwtekeningen in dit pakket. Waaronder dus verschillende bouwtekeningen van speeltoestellen.

Het leuke is dat alle bouwtekeningen voorzien zijn van een boodschappenlijst en dat je stap voor stap kunt zien wat je moet doen. Dit maakt het voor mij echt ideaal en ik weet zeker dat dit voor jou ook enorm gaat helpen.

Lees hier mijn persoonlijke ervaring met dit bouwtekeningen pakket.

Veel plezier met het bouwen van jouw speeltoestel, dat je kinderen er maar veel plezier van mogen hebben 😉

Ps. Zelf ga ik stiekum ’s avonds ook nog wel eens op de schommel zitten. Het blijft leuk om te doen…

Bekijk Direct Alle Bouwtekeningen

Bekijk het bouwtekeningen pakket via onderstaande link. Momenteel is er een kortingspagina actief waar je mooi van kan profiteren. 

 • Jacco Harinck schreef:

  Goedemorgen,

  Ik heb afgelopen donderdag (26 april 2018) gebruik gemaakt van de actieaanbieding van €67,00 voor het pakket “Fred’s bouwtekeningen”.
  Het geld is bij mij wel afgeschreven, maar ik heb geen link doorgestuurd gekregen.
  Bij het registeren krijg ik de melding “ongeldige betaling”. Het is via de website geboekt naar
  “Beheer derdengelden Payp” en afkomstig van mijn rekening ABNAMRO 587 1361 97
  Kunt u mij opnieuw een link sturen?
  Alvast bedankt.
  Met vriendelijke groeten,
  Jacco Harinck

  • Klaasjan schreef:

   Hoi Jacco,

   Bedankt voor je reactie!

   Wat lastig dat het niet gelukt is met registreren.

   Het beste kun je even contact opnemen met Freds Bouwtekeningen via support@fredsbouwtekeningen.nl

   Veel succes en laat even weten of het gelukt is!

 • >