Ook een konijnenren maken? Ik gebruikte deze bouwtekening:

Een konijnenren maken was een leuk project! De kinderen zaten al maanden te zeuren dat ze zo graag konijnen wilden. ‘Bijna alle kinderen uit de klas hebben een konijn!’ was het veelgehoorde argument.

Meestal doet dat niet zo veel met mij, ware het niet dat ik een groot voorstander ben van alles wat de kinderen naar buiten trekt, achter de computer beeldschermen vandaan.

Vandaar dat ik er een ben gaan maken. Het maakte de bouw ervan alleen maar leuker.

Wat me ook enorm heeft geholpen is de bouwtekening die ik uit dit pakket heb gehaald. Hierdoor werd het een stuk makkelijker. Eerst wist ik niet waar ik moest beginnen, totdat ik me herinnerde dat ik dit bouwtekeningen pakket een keer had aangeschaft.

Je zult wel begrijpen dat ik daar nu weer erg blij mee was, want zonder bouwtekening duurt een dergelijk project twee keer zo lang. En met mijn twee linkerhanden wordt het dan vijf keer zo lelijk 😉

Bouwtekening konijnenren maken:

konijnenren maken

Klik op de afbeelding om direct nog veel meer bouwtekeningen te downloaden!

Essentiële tips bij konijnenren maken

Als je zelf ook een konijnenren maken gaat, zorg er dan voor dat je er een bouwtekening bij gebruikt. Het bespaard je een hoop tijd, maar ook geld. Doordat je met de bouwtekening in je hand naar  de bouwmarkt kunt gaan, weet je precies wat je hebben moet.

Op de bouwtekening die ik gebruikte stond precies aangegeven hoeveel ik van alles nodig had, compleet met de afmetingen er bij.

Daardoor kon ik in de bouwmarkt alles al op de juiste lengte laten afzagen wat thuis natuurlijk een hoop tijd, gedoe en rommel bespaarde.

Dat afzagen in de bouwmarkt is trouwens in de meeste gevallen gewoon gratis, dus daarvoor hoef je het zeker niet te laten.

Verder gaf de bouwtekening precies aan welke stappen ik moest nemen. Daardoor kon het konijnenren maken gewoon niet fout gaan en heb ik nu een prachtige ren in de tuin staan waar de kinderen nog steeds veel plezier van hebben.

Bouwtekeningen van konijnenren downloaden

Een konijnenren maken kun je met verschillende ontwerpen doen. In het bouwtekeningen pakket waar ik het zojuist over had zitten meer dan 10.000(!) bouwtekening. Hieronder zitten meerdere konijnenrennen en -hokken.

Daardoor heb je keuze tussen welk ontwerp je het meeste aanspreekt.

Misschien vraag je je af wat je met zo veel bouwtekeningen moet. Om eerlijk te zijn had ik die twijfels eerst ook. Maar ik had het pakket oorspronkelijk aangeschaft omdat ik een tuinbank wilde gaan maken.

Daardoor ben ik fan geworden van doe-het-zelf projecten en heb ik dan ook al meerdere klussen vanuit het bouwtekeningen pakket opgepakt. Voor je het weet maak je al je meubels zelf, en dan komt zo’n mapje op je computer vol met bouwtekeningen erg goed van pas.

Veel plezier als je zelf je konijnenren maken gaat en laat je hieronder in de reacties nog even weten hoe het je vergaat?

Ik hoor graag van je, alvast bedankt voor je bericht!

 

>