Een konijnenhok zelf maken werd zo wel erg makkelijk

Een konijnenhok zelf maken stond al een poosje hoog in mijn prioriteitenlijst.

Nou ja, als klusser dan.

Want er zijn zo veel dingen die moeten gebeuren. De kinderen zeurden al een tijdje dat ze zo graag een konijn wilden hebben maar eerlijk gezegd had ik er het geld niet voor over.

Een konijnenhok zelf maken kon me helpen om hier en daar wat geld te besparen.

Bijkomend voordeel van zelf maken is natuurlijk dat je het zo bond kan maken als je zelf wil. Je hebt zelf in de hand wat voor materiaal je gebruikt en of je iets wilt maken dat nog vele jaren mee moet gaan.

Gratis bouwtekening konijnenhok

konijnenhok zelf maken

Klik op de afbeelding om eenvoudig nog veel meer bouwtekeningen te downloaden

Een goede voorbereiding is het halve werk

konijnenhok zelf maken

Door de druk van mijn omgeving werd het eindresultaat erg goed, al zeg ik het zelf…

Ik had al een beetje ervaring met klussen en ik was er wel achter dat als ik me niet goed voorbereide, het niet het eindresultaat werd dat ik (en mijn vrouw + in dit geval ook nog eens de kinderen) verwachtte.

Er lag dus aardig wat druk op om iets moois neer te zetten.

Dat was dan ook de reden dat ik op zoek ging naar een goede bouwtekening waarmee een konijnenhok zelf maken een eitje werd.

Tijdens mijn zoektocht kwam ik bij dit bouwtekeningen pakket terecht waar je echt superveel bouwtekeningen kunt downloaden.

Ik heb toen gelijk maar het hele pakket aangeschaft, want ik had wel door dat dit niet mijn laatste project zou gaan zijn.

En nu jaren later kan ik dat beamen. Je kunt er zo veel mooie en ook degelijke dingen mee maken. En dat terwijl je ook nog eens geld bespaard doordat je het allemaal zelf maakt.

Konijnenhok zelf maken – het bouwproces

Ik had toch meer onderdelen voor het konijnenhok nodig dan ik had verwacht. Gelukkig kwam ik daar op tijd achter toen ik de bouwtekening aan het bestuderen was.

Een konijnenhok zelf maken was toch wat ingewikkelder dan ik van te voren had gedacht!

Je moet er goed om denken dat die kleine dieren zich niet kunnen bezeren. Voor je het weet zit je bij de dierenarts, en dan beginnen de kosten echt op te lopen. Waar je om moet denken is dat bij de bevestiging van het gaas dit nergens kan losschieten of uitsteekt.

De uiteinden van het gaas zijn namelijk vlijmscherp door het afknippen. Ik heb er één van mijn vingers nog aan open gehaald, en dat bloedde als een rund…

Geen pretje! Je moet er wat voor over hebben als je een konijnenhok zelf maken gaat 😉

Verder is het van belang dat je alle splinters verwijderd en scherpe hoeken afrond. Anders heb je kans dat de konijnen er aan gaan knagen en dan blijft er al snel niet veel meer van het hok over.

Konijnenhok bouwtekening downloaden

De bouwtekening waar ik het over had kun je in een pakket vinden op de website van Fred Schouten, een klusser in hart en nieren.

Door de jaren heen heeft hij meer dan 10.000(!) bouwtekeningen verzameld en in een pakket gestopt.

Ik dacht eerst ook; wat moet ik met zo veel bouwtekeningen?

Maar ik ben er achter gekomen dat het wel erg handig is om meerder bouwtekeningen te hebben als je weer een nieuw project wilt gaan starten. Doordat je alles zelf kan maken bespaar je een hoop geld!

En het is nog eens leuk ook… Veel plezier en laat even weten hoe het konijnenhok zelf maken je vergaat!

Ik hoor het graag in de reacties hieronder. Tnx!

Bekijk Direct Alle Bouwtekeningen

Bekijk het bouwtekeningen pakket via onderstaande link. Momenteel is er een kortingspagina actief waar je mooi van kan profiteren. 

>