Zonder bouwtekening konijnenhok een gammel eindresultaat…

Met een bouwtekening konijnenhok gaat het bouwen een stuk makkelijker heb ik gemerkt. En het is ook nog eens een stuk goedkoper!

Als je ziet wat ze voor gammele konijnenhokken durven te vragen in de winkel, wordt je niet echt blij.

konijnenhok maken

Ik zal je straks even laten weten hoe ik aan onderstaande bouwtekening konijnenhok ben gekomen, maar eerst wil je vertellen hoe de bouw mij is vergaan.

Ik hoop dat je er wat van kunt leren voor als je ook zelf je konijnenhok wilt gaan maken.

Bouwtekening konijnenhok:

bouwtekening konijnenhok

Klik op de afbeelding voor nog veel meer bouwtekeningen!

Domme fouten om van te leren

Het maken zelf was niet echt moeilijk, maar dat heeft natuurlijk ook met een goede voorbereiding te maken. Toch heb ik ook een paar domme fouten gemaakt waarvan ik denk dat anderen die ook kunnen maken. Ik wil je graag helpen dit te voorkomen.

Dat scheelt je tijd en geld ūüėČ Als je dit blog hebt gelezen kun je al binnen een paar minuten aan de slag met je eigen konijnenhok!

Bij de bouwtekening konijnenhok die ik heb gebruikt zijn er al aan veel belangrijke aspecten gedacht. Ik zal zo ook even met je doorlopen wat deze aspecten zijn.

Ik hoop zo al met al wederom een informatieve en praktische blog voor je te hebben geschreven!

Hoe een konijnenhok bouwen

bouwtekening konijnenhok is onmisbaarIk weet niet hoe het kan, maar er zijn niet veel mensen die hun eigen konijnenhok maken. Ik denk dat het te maken heeft met het feit dat een konijnenhok er vaak ingewikkeld uitziet. Daardoor is de drempel voor veel doe-het-zelvers te hoog om er mee aan de slag te gaan.

Wat daar natuurlijk ook mee te maken heeft is de tijd die ze in een dergelijk project moeten stoppen. Ingewikkeld = tijdrovend zullen¬†ze allemaal wel denken…

Mijn ervaring is dat het tegendeel waar is. Met een beetje handigheid en een goede bouwtekening konijnenhok kun je binnen 2 uur klaar zijn! En ben je echt heel handig dan kan het zelfs nog veel sneller.

Nog een veelgehoord misverstand

Nog zo’n veelgehoord argument is dat de kosten wel erg hoog zullen zijn als je een konijnenhok zelf gaat maken. Nou, ook dit is niet waar.

Ga maar eens naar de winkel en zie wat een beetje een konijnenhok daar kost. Je zult zien dat je met de materialen die je zelf gaat kopen om zelf met de bouw ervan aan de slag te gaan een stuk goedkoper uit bent!

Yes, lees dat nog maar eens, je bent domweg goedkoper uit als je zelf aan de slag gaat.

Stap voor stap handleiding

De bouwtekening konijnenhok die ik heb gebruikt komt uit dit bouwtekeningen pakket. Hij helpt je om stap voor stap een supermooi konijnenhok te bouwen die niet zou misstaan in de schappen van een winkel.

Er staat precies op beschreven in welke volgorde je de planken en het gaas moet bevestigen en met welke afmetingen.

Ook krijg je als het ware een boodschappenlijstje waarmee je zo naar de bouwmarkt toe kunt gaan om de juiste materialen in te kopen. Met deze bouwtekening konijnenhok kun je op die manier in no time je eigen hok bouwen.

Belangrijk bij de bouw!

Als je een konijnenhok gaat bouwen vergeet dan niet dat er een paar dingen zijn die echt belangrijk zijn. Denk als eerste aan de veiligheid van het hok. Dit komt ten goede van de konijnen maar ook van de mensen en kinderen die er mee in aanraking komen.

De bouwtekening konijnenhok verteld je precies wat je allemaal moet doen om het hok in elkaar te kunnen zetten, maar wat het niet verteld is dat je het hok ook heel goed moet schuren.

Zo zorg je er voor dat de nieuwe bewoners van het hok zich niet bezeren aan splinters. Het is geen pretje voor het dier en het kan je een hoge rekening bezorgen van de dierenarts.

Daar komt nog eens bij dat de konijnen graag knagen aan de houten randen. Als je de hoeken afrond, gaan ze dit minder snel doen.

Winter of zomerhok?

bouwtekening konijnenhok is onmisbaar!Wat je ook bij de bouw mee moet nemen is of je het hok ook in de winter wilt gaan gebruiken. Als het alleen voor in de zomer geschikt gemaakt moet worden, dan gaat het er alleen om dat het konijn niet kan ontsnappen en kun je dun hout gebruiken.

Wil je ook buiten de zomer om er konijnen in kunnen laten wonen, vergeet dan niet het hok goed te isoleren.

Natuurlijk helpt het al een stuk als je het hok tegen een muur van de woning plaatst, waardoor er warmte vanuit de woning in het hok kan komen.

Maar beter nog isoleer je het hok goed. Dan weet je zeker dat de konijnen comfortabel kunnen leven in hun hok. Voor de winter raad ik je aan om een binnenhok te maken.

Dan is het gewoon te koud voor (tamme) konijnen om buiten te leven.

Ventilatie

Wat voor hok je ook gaat maken, zorg dat het goed geventileerd is. Konijnen moeten voldoende frisse lucht kunnen krijgen om goed te ademen. Hou er rekening mee dat minstens 30% van de wanden van het hok open moet zijn voor voldoende frisse lucht.

Of je deze openingen in de zijkanten maakt of in het dak, dat mag je natuurlijk zelf weten. De bouwtekening konijnenhok die ik heb gebruikt staat het precies op aangegeven.

Bouwtekening konijnenhok hier te verkrijgen

Als je dezelfde bouwtekening wilt gebruiken die ik heb, dan kun je hier mijn ervaring lezen met het bouwtekeningen pakket waar hij uit komt.

Deze is afkomstig van Fred Schouten en er zitten meer dan 10.000 bouwtekeningen in die je allemaal mag downloaden.

Erg handig als je nog meer klusprojecten in de toekomst wilt gaan doen. Ik weet zeker dat als jouw konijnenhok af is je de smaak te pakken hebt gekregen, net als ik.

Bekijk Direct Alle Bouwtekeningen

Bekijk het bouwtekeningen pakket via onderstaande link. Momenteel is er een kortingspagina actief waar je mooi van kan profiteren. 

>