Via Marktplaats kippenhok kopen? Ontdek de meest gemaakte fouten:

Via聽Marktplaats kippenhok kopen klinkt als een goed idee als je niet teveel geld uit wilt geven.

Let wel op dat er聽op marktplaats zowel nieuwe als tweedehands kippenhokken worden aangeboden.

kippenhok via marktplaats

Het lastige van een goedkoop nieuw kippenhok is dat de kwaliteit niet altijd even goed is. Maar ook aan een tweedehands kippenhok via Marktplaats kleven voor- en nadelen.

In dit artikel ontdek je waar je om moet denken als je via Marktplaats een kippenhok koopt en wat de alternatieven zijn. Want dat je goedkoop aan een goed kippenhok kan komen staat als een paal boven water!

Lees dus snel verder 馃槈

Via Marktplaats kippenhok tweedehands kopen

Als je via Marktplaats een聽kippenhok tweedehands koopt, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Ten eerste is een tweedehands kippenhok gebruikt.

Je weet nooit wat er mee gebeurd is, hoe vaak hij alweer opgelapt is en hoe oud hij precies is.

Ik kan聽me goed voorstellen dat als je net begint met kippen houden dat je op een soort van ‘roze wolk’ zit: Alles is geweldig – want het is nieuw voor je – en je hebt nog geen referentiekader van goed of slecht.

Vergeet niet dat de verkoper graag van zijn hok af wil en vaak niet alles verteld. Dit kan uit onwetendheid zijn, maar ook omdat hij denkt dat zaken niet belangrijk zijn.

Vraag d贸贸r

Door d贸贸r te vragen over een aantal zaken kom je meestal wel achter de belangrijkste aspecten.

Niet veel mensen die via Marktplaats een kippenhok verkopen zullen ronduit gaan staan liegen. Dit zijn vragen die je kan stellen:

 • Hoe oud is het kippenhok?
 • Heb je het zelf ook tweedehands gekocht?
 • Heb je het kippenhok zelf gemaakt?
 • Functioneerd alles nog naar behoren, wat zou jij vervangen als je mij was?
 • Heb je onlangs nog reparaties aan het kippenhok uitgevoerd?
 • Is het dak waterdicht, lekt het niet?
 • Wat is de reden van verkoop?

Meestal kun je het wel herkennen of iemand een echte liefhebber van kippen is. In het andere geval is het vaak een opwelling geweest om het kippenhok te kopen.

Juist in dat laatse geval moet je uitkijken dat je niet een ander z’n rotzooi overneemt…

Als de verkoper sommige dingen niet weet, dan zul je voor jezelf van het ergste uit moeten gaan. Anders kom je daar pas achter als je het hok helemaal naar je huis hebt gebracht en de kippen er al in rondlopen.

Jammer van alle tijd en moeite als je dan moet constateren dat je toch een miskoop hebt gedaan.

Want zelfs als je op Marktplaats een kippenhok op de kop kan tikken die niet veel geld kost, is het nog steeds een heel gedoe om een nieuwe te regelen als hij niet voldoet.

Je moet dan namelijk het nieuwe hok weer ergens vandaan halen en het oude hok afvoeren.

Ervaring meenemen

Het mooiste is als je iemand mee kan nemen die verstand heeft van houten constructies, zoals een timmerman. Die kan je dan adviseren waar je naar moet kijken.

Dit zijn zaken waar je naar kan kijken:

 • Zit er houtrot in het hout?
 • Beweegt het hele kippenhok als je er tegenaan duwt?
 • Zitten alle hoekverbindingen stevig in elkaar?
 • Zijn de balken van de kippenren niet uitgeleefd door de kippen?
 • Vertoond het kippenhok geen naden en spleten? (Tocht is slecht voor de kippen)

Als je bovenstaande zaken goed bekijkt, kun je voor jezelf een afweging maken of het de moeite waard is om het kippenhok mee te nemen.

Via Marktplaats kippenhok nieuw kopen

Sommige mensen gaan er vanuit dat als ze via Marktplaats een kippenhok kopen, deze altijd goedkoop is.

Toch zijn er ook veel fysieke winkels en webshops die op Marktplaats nieuwe kippenhokken aanbieden. En deze zijn niet altijd even goedkoop.

Vergelijk het maar eens met andere aanbieders op het internet.

Dit zijn de twee valkuilen waar je in kan lopen als je via Marktplaats een kippenhok nieuw koopt:

 1. Het kippenhok is helemaal niet zo goedkoop als de aanbieder doet vermoeden (Vergelijken buiten Marktplaats!)
 2. Het kippenhok is van hele magere – en soms ronduit slechte – kwaliteit

Als je optie 1 hebt, dan adviseer ik je om altijd te vergelijken met andere aanbieders van kippenhokken buiten Marktplaats.nl. De makkelijkste manier om dit te doen is de naam of het merk van het kippenhok in Google in te typen.

Vaak kom je dan alternatieven wel tegen en kun je zien of het echt een koopje is.

marktplaats kippenhok

Lage kwaliteit nieuw kippenhok

Wat betreft optie 2, de lage kwaliteit van een nieuw kippenhok via Marktplaats, zit het zo dat goedkoop vaak duurkoop is.

Als je een nieuw kippenhok kan kopen dat er supermooi uitziet, maar de prijs is echt verbazend laag, dan is er meer aan de hand.

Vaak is er dan meer aandacht aan het uiterlijk van het kippenhok besteed dan aan de degelijkheid en duurzaamheid van de constructie. Het gevolg daarvan is dat je na een jaar of twee een nieuw kippenhok moet aanschaffen.

In het beste geval hoef je alleen maar wat onderdelen van het kippenhok te (laten) vernieuwen, maar vaak kost dit bijna net zo veel geld als de aanschaf prijs van het hok zelf.

Overigens is dit ook niet bevorderlijk voor het welzijn van de kippen.

Stel nou dat het dak op den duur gaat lekken, of er ontstaan kieren en spleten in de zijwanden. Hierdoor kan er vocht en tocht het kippenhok binnendringen. Dit zijn grote veroorzakers van ziektes bij kippen. Moet je ook nog geld uitgeven aan medicijnen en kuurtjes…

Beste alternatief voor Kippenhok via Marktplaats kopen

Misschien heb je tussen de regels door wel kunnen lezen dat ik er zelf niet zo’n voorstander van ben om op Marktplaats een聽kippenhok te kopen.

Vaak ben je uiteindelijk niet echt goedkoop uit, uitzonderingen daargelaten.

Maar als je geen geoefend oog hebt als het gaat om tweedehands houten bouwwerken kopen zoals een聽kippenhok, zou ik de gok niet snel wagen.

Zelf ben ik natuurlijk meer van het klussen, maar ook mensen die wat minder handig zijn kunnen met een goed plan zelf een kippenhok in elkaar zetten.

Echt, zo moeilijk hoeft het niet te zijn.

Wat je nodig hebt is een goede bouwtekening van het kippenhok dat je wilt maken. Je zou Marktplaats dan alsnog kunnen gebruiken om goedkoop kwalitatief hout op de kop te tikken. Vaak worden er wel resten aangeboden van een groot project, wat nog zo goed als nieuw is.

Maar misschien heb je zelf nog wel materialen staan die je goed kan gebruiken voor de bouw van een kippenhok. Of je ouders, je familie, schoonfamilie, vrienden of buren.

Op die manier kun je echt voor weinig geld een kwalitatief kippenhok realiseren, zonder dat je hoeft in te leveren op functionaliteit. Ook kun je dan iets bouwen wat je zelf echt mooi vind om te zien en wat past bij de rest van de tuin.

Stappenplan kippenhok

Het beste stappenplan om een kippenhok zelf te maken, vind je in Freds Bouwtekeningen (klik om een review van deze bouwtekeningen te lezen).

Dit is een pakket waarin je verschillende bouwtekeningen vind met beschrijvingen hoe je iedere bouwtekening tot jouw kippenhok kan maken.

In feite koop je daarmee een kwalitatief kippenhok voor erg weinig geld.

Je kunt je vast wel voorstellen dat een聽kippenhok zelf maken veel goedkoper is dan wanneer iemand anders dat voor je moet doen. Je betaald dan niet alleen voor de uren van die persoon, maar ook voor zijn ervaring.

Het voordeel wat die ander heeft qua ervaring koop je met deze gids.

Overigens staan er buiten bouwtekeningen van kippenhokken ok veel bouwplannen voor andere projecten in, wat erg handig kan zijn als je er net mee begint. 聽

Doe er je voordeel mee!

Bekijk Direct Alle Bouwtekeningen

Bekijk het bouwtekeningen pakket via onderstaande link. Momenteel is er een kortingspagina actief waar je mooi van kan profiteren. 

>