Steigerhout babykamer maken? Gebruik deze tips om direct te beginnen

Een steigerhout babykamer is goed zelf te maken.

Je maakt dan alle meubels die je nodig hebt als de baby er eenmaal is helemaal zelf.

Natuurlijk gaat dit niet vanzelf, maar in dit artikel zal ik uitleggen wat er bij komt kijken en hoe je een steigerhout babykamer het makkelijkst voor elkaar gaat krijgen.

Een belangrijk punt hierbij is de veiligheid van de baby, want waar hout gebruikt wordt kunnen splinters ontstaan.

Maar met een goede aanpak is dit helemaal geen probleem. Ontdek dus snel hoe je het beste je eigen steigerhout babykamer kunt maken.

steigerhout babykamer

Het belangrijkste van een steigerhout babykamer

Als je een babykamer van steigerhout gaat maken is het belangrijkste wat je in gedachten moet houden het welzijn van de baby.

De baby moet helemaal veilig zijn in de buurt van alle meubels die je wilt gaan maken.

Het mooie is dat je dit helemaal zelf in de hand hebt. Jij bent degene die de steigerhout babykamer gaat maken, dus jij bent ook degene die verantwoordelijk is voor de afwering.

Het is niet zo dat dit en verantwoordelijkheid is die ondraaglijk zou zijn, want ook bij andere meubels heeft veiligheid een hoge, zo niet de hoogste prioriteit.

Maar in dit geval moet het bovenaan je lijst staan. Je moet er dus niet voor afschrikken om alles tot in detail te schuren en te dubbelchecken op splinters.

Er mag geen splintertje overblijven waarvan ook maar de kleinste kans bestaat dat de baby hiermee in aanraking komt.

Grote voordeel van zelf steigerhout babykamer maken

Als je zelf alle steigerhout meubels in elkaar gaat zetten, hoef je geen geld uit te geven op een meubelboulevard.

Natuurlijk moet je wel geld steken in het kopen van materialen.

Maar dit is altijd goedkoper dan een complete set in de winkel kopen. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden om ook op het inkopen van materialen te besparen.

Het leuke is dat je hierdoor geld overhoud wat je kan stoppen in het maken van (steigerhout) meubels voor de rest van je huis.

Op die manier ga je erg veel geld besparen en heb je ook nog eens hele originele meubels die helemaal afgestemd zijn op jouw specifieke situatie maar ook op jouw smaak.

Alleen al om die reden ben ik een groot fan van zelf meubels maken.

Het mooie is dat als je dit artikel verder leest, je gaat ontdekken hoe je die steigerhout babykamer maken kan. Maar je ontdekt ook hoe je nog vele andere meubels in no-time kan maken.

Aan de slag met de babykamer van steigerhout

Het belangrijkste om mooie meubels voor een steigerhout babykamer te maken zijn goede bouwtekeningen.

Je kunt dan bijvoorbeeld beginnen met een kast van steigerhout. Daarbij kies je dan de bouwtekening uit die het beste in de kamer past qua afmetingen en qua vorm.

Met een baby heb je niet snel opbergruimte te veel. Denk alleen al aan alle babykleertjes die je hebt, maar ook doen, omtrekken voor het omkleedkussen en beddengoed.

Het is met zoveel verschillende spullen wel handig als het allemaal zijn eigen plek kan krijgen en niet opgepropt bovenop elkaar hoeft te liggen.

Een slimme combinatie

Daarnaast kun je ook nog een commode maken waarbij je de onderkant gebruikt als opslag en de bovenkant om je kleine baby om te kleden.

Dat is een handige combinatie, want dan heb je alles binnen handbereik mocht de kleine zin hebben om er een grote bende van te maken 😉

Laat je fantasie de vrije loop want met het bouwtekeningen pakket heb je erg veel keus.

Om maar eens wat te noemen kun je ook nog steigerhouten opbergboxen maken, of bijvoorbeeld een speeltafel van steigerhout voor als de kleine wat groter is geworden.

Op die manier kun je een steigerhout babykamer helemaal naar eigen wens inrichten en hem zó vol met meubels zetten als je zelf prettig en mooi vind.

Waarom steigerhout zo ideaal is

Het grote voordeel van steigerhout is dat het een houtsoort is die zich makkelijk laat bewerken.

Daardoor kun je niet alleen snel werken, maar ook netjes. Je hoeft er helemaal geen professional voor te zijn om er iets moois van te maken.

als je meubels eenmaal af zijn kun je er zelfs voor kiezen om een afwerking te doen naar eigen smaak.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Whitewash
  • Opschuren
  • Aflakken
  • Blanke lak

Op die manier heb je een steigerhout babykamer waarvan de verschillende meubels perfect bij elkaar passen.

Voor je het weet zullen je familie en vrienden aan je vragen waar je deze mooie set op de kop getikt hebt. Je kunt dan vol trots vertellen dat het zelf gemaakt is.

Ik kan je wel vertellen dat dat een enorm lekker gevoel is 😉

Met deze bouwtekeningen wordt het wel erg makkelijk

Om je steigerhout babykamer een groot succes te maken – ook zonder dat je een getalenteerd klusser bent – is er één ding wat je niet kan missen.

En dat zijn goede bouwtekeningen.

De juiste bouwtekeningen zorgen er voor dat je geen fouten maakt en alles in één keer goed doet.

In dit pakket met bouwtekeningen vind je alle bouwtekeningen die je nodig hebt om van de babykamer een paleisje te maken.

Je kunt dan stap voor stap iedere meubel voor de steigerhout babykamer maken. In het pakket vind je bouwtekeningen voor een steigerhouten kast, opbergboxen en allerlei andere steigerhout meubels.

Of je nou een gevorderde of beginnende klusser bent maakt hierbij niet uit.

Iedereen kan met een lijstje met de juiste afmetingen en materialen naar een bouwmarkt gaan en het daar kopen.

Het in elkaar zetten is net zo eenvoudig, want je kunt in de bouwmarkt bijna al het hout op maat laten zagen, wat vaak nog eens gratis is ook.

Ik wil je veel succes wensen met het maken van je eigen steigerhout babykamer. Vergeet niet te genieten van de bouw van de meubels, maar ook daarna van je nieuwe kindje!

Bekijk Direct Alle Bouwtekeningen

Bekijk het bouwtekeningen pakket via onderstaande link. Momenteel is er een kortingspagina actief waar je mooi van kan profiteren. 

>