Zelf een keukenkast maken? Gebruik deze bouwtekeningen:

Een keukenkast maken is makkelijker dan je op het eerste gezicht zou zeggen.

Ik heb er zelf ook een gemaakt met behulp van één van de bouwtekeningen die uit dit bouwtekeningen pakket komen.

Als je met een bouwtekening werkt, dan weet je zeker dat je iets maakt met een doordachte constructie. Daar komt bij dat je gewoon minder fouten maakt wat je veel geld bepaard.

Dit geldt trouwens niet alleen voor de beginnende doe-het-zelver, ook de ervaren klusser werkt sneller en efficiënter met een degelijke bouwtekening.

Dat is ook precies de reden waarom ik zelf altijd met een bouwtekening werk en ook anderen aanraad om dit te doen. Daardoor blijft het klussen leuk en heb je veel minder frustraties.

Bouwtekening keukenkast maken:

keukenkast maken

Klik op de afbeelding om direct nog veel meer bouwtekeningen te downloaden!

Aandachtspunten keukenkast maken

Zelf ging ik een keukenkast maken van steigerhout. Dit soort hout heeft de juiste afmetingen om snel een stevige meubel te kunnen maken. Verder vind ik het zelf wel belangrijk dat het uiterlijk ook een beetje tijdloos is.

Daardoor is de kast, nu drie jaar later, nog steeds leuk om in de keuken te hebben staan en zijn we er nog niet op uitgekeken. Doordat het een robuuste kast is geworden kun je er mee doen wat je wilt. Zo hebben wij hem vorig jaar nog een keer weer opgeschuurd.

De blanke lak is er toen afgegaan en we hebben hem ‘whitewash’ gemaakt. Dat kun je met zo’n simpele kast van de Ikea wel vergeten…

Waar je ook even om moet denken als je één van de bouwtekeningen uit het pakket gebruikt, is dat als je de maten van de kast aanpast niet vergeet ook de verstevigingen aan te passen. Vooral als je een keukenkast maken gaat die groter is dan op de tekening, is de stevigheid van de kast een aandachtspunt.

Bouwtekening keukenkast downloaden

De bouwtekeningen voor een keukenkast maken kun je downloaden op deze website. Dit is de website van Fred Schouten, een rasechte klusser. Hij heeft door de jaren heen superveel (meer dan 10.000!) bouwtekeningen verzameld en in een bouwtekeningen pakket gebundeld.

Ik stond zelf eerst een beetje sceptisch tegenover het pakket, want wat moet je met zo veel bouwtekeningen als je er in eerste instantie maar één nodig hebt?

Maar toen ik het eenmaal aangeschaft had zag ik de waarde van het pakket. Want nu, een paar jaar later, maak ik nog steeds gebruik van de bouwtekeningen uit het pakket. Ik doe zo nu en dan zelfs een projectje voor vrienden. Het pakket geeft gewoon zoveel inspiratie om aan de slag te blijven!

En dan te bedenken dat ik twee linkerhanden heb…

Veel plezier als jij je eigen keukenkast maken gaat. En laat je in de reacties hieronder nog even weten hoe het je vergaat?

Ik hoor graag van je,vind ik leuk!

>