Wil je een tv meubel maken? Download hier de bouwtekening!

Ik wilde al langere tijd een tv meubel maken, maar vond het lastig er een goede bouwtekening voor te vinden.

Totdat ik op bouwtekeningen stuitte waar echt superveel van te downloaden zijn, verderop daarover meer.

Ik had al eens geprobeerd zelf een bouwtekening te maken, maar dat viel niet mee.

Als je een beetje gaat zoeken naar een tv meubel, dan kom je er al snel achter dat die dingen aardig wat geld kosten. Zelf een tv meubel maken is daar een goede oplossing voor.

Het kost je alleen wel tijd. Ik heb er ongeveer een dag over gedaan.

Ik zie het zo: Over het algemeen hebben we meer tijd dan geld, dus hiermee kun je tijd omzetten in geld 😉 Met een goede bouwtekening wordt het wel een stuk makkelijker heb ik gemerkt.

Bouwtekening tv meubel maken:

tv meubel maken

Klik op de bouwtekening hierboven om nog veel meer bouwtekeningen te downloaden!

Voordelen zelf tv meubel maken

Als je zelf een tv meubel maken gaat, dan kun je ook zelf bepalen hoe deze er uit komt te zien. Als je voor weinig geld er eentje in de winkel koopt, dan zijn dit vaak gammele dingen die in de zon gaan verkleuren.

Of als je er iets op knoeit er gelijk van die lelijke kringen op komen.

Als je zelf er een gaat maken kun je ook zelf bepalen van welk soort hout je deze maakt. En kun je ook gelijk voor een goede degelijke houtsoort kiezen. Wat veel mensen doen is er een van steigerhout maken.

Dit is natuurlijk niet voor niets, want steigerhout heeft goede eigenschappen voor een doe-het-zelver.

Het is makeklijk te bewerken en heeft een groot oppervlak waardoor je over het algemeen sneller klaar bent met je project.

Daar komt bij dat als je een tv meubel maken gaat van steigerhout, je een degelijke meubel hebt die over een aantal jaren nog steeds waarde heeft. Hij is dan makkelijk even weer op te schuren of over te verven. Dat kun je bij een goedkope tv meubel van de Ikea wel vergeten…

Eenvoudig een tv meubel maken

Door het gebruik van een goede bouwtekening wordt het wel erg eenvoudig om je eigen meubel te maken. Helemaal als je wel eens vaker iets zelf in elkaar hebt gezet van hout.

De bouwtekeningen die ik altijd gebruik komen uit dit pakket.

Doordat het een heel pakket met meer dan 10.000(!) bouwtekeningen is, zit er altijd wel de goede bouwtekening tussen. Van elke klus zitten er ook meerdere bouwtekeningen in trouwens.

Ik kan je verzekeren dat als je eenmaal begonnen bent met een tv meubel maken, je meer wilt. En dan zijn al die bouwtekeningen een grote uitkomst, je zou er zelfs je eigen bedrijf mee kunnen opzetten door mensen te laten kiezen wat ze gemaakt willen hebben!

Zelf zit ik daar in ieder geval wel over na te denken. Met die bouwtekeningen wordt het namelijk zo eenvoudig!

Veel plezier als je je eigen tv meubel maken gaat en laat even in de reacties hieronder weten hoe het je vergaat. Tnx!

>