Een steigerhouten kast maken? Gebruik deze bouwtekening:

Toen ik aan het project van een steigerhouten kast maken begon, had ik niet gedacht dat dit zo’n uitdaging zou zijn.

Nadat ik behoorlijk lang met het project bezig was (meer dan 8 uur al met al) en de steigerhouten kast nog steeds niet af was, ben ik navraag gaan doen bij een vriend van me.

Die wist te vertellen dat zijn schoonbroer timmerman is, en dat die altijd met bouwtekeningen werkt! Ook als hij een steigerhouten kast maken gaat. Soms maakt hij die als timmerman zelf, en soms schakelt hij zelfs een tekenaar in als het om een ingewikkeld project gaat.

Dit was toch wel een eye-opener voor me. Ik ben dan ook direct op zoek gegaan naar goede bouwtekeningen. Eerst kwam ik veel gratis ‘zooi’ op internet tegen, totdat ik op dit bouwtekeningen pakket stuitte.

Bouwtekening steigerhouten kast maken:

steigerhouten kast maken

Klik op de afbeelding hierboven om direct nog veel meer bouwtekeningen te downloaden!

Dit had ik veel eerder moeten doen

De bovenstaande bouwtekening is al een aardig exemplaar, maar de bouwtekeningen uit het pakket wat ik al eerder noemde zijn echt van topkwaliteit en kan ik elke klusser aanraden.

Je kunt een nieuw project zoals een steigerhouten kast maken niet beter beginnen dan met een bouwtekening waarop precies staat beschreven welke stappen je moet doorlopen.

Ook zijn de bouwtekeningen van een lijst voorzien waarop staat hoeveel hout je nodig hebt en in welke afmetingen. Dus als je slim bent ga je met de bouwtekening in de hand naar de bouwmarkt en laat je het daar op de goede afmetingen afzagen.

Het leuke is dat dit meestal nog gratis is ook. De meeste doe-het-zelvers hebben geen cirkelzaag staan, en om nou alles met een decoupeerzaag door te zagen (of erger nog; met de hand) is ook niet echt aan te bevelen.

Bouwtekeningen downloaden

De bouwtekeningen komen uit het pakket wat je op deze pagina kunt bekijken. Dit is het bouwtekeningen pakket van Fred. Fred is een klusser in hart en nieren en heeft door de jaren heen het bouwtekeningen pakket samengesteld.

Op dit moment zijn het er meer dan 10.000(!). Misschien vraag je je af wat je met zo veel bouwtekeningen moet als je enkel een steigerhouten kast maken gaat.

Om eerlijk te zijn had ik die vraag eerst ook. Maar als je eenmaal iets zelf hebt gemaakt, dan is het niet onwaarschijnlijk dat je vaker aan het klussen gaat!

Het kan zomaar zijn dat als het volgend jaar weer lente wordt, het begint te kriebelen en je zelf een een loungebank of tafel voor in de tuin wilt gaan maken (Ik spreek uit ervaring 😉 )

En wat is het dan verhipte makkelijk als je een mapje op je computer hebt staan met superveel bouwtekeningen waar je uit kunt kiezen.

Ik hoor graag van je!

Laat je hieronder nog even weten of je zelf een steigerhouten kast maken gaat?

Ik vind het erg leuk om de reacties op mijn klusblog te lezen, en ik reageer steevast terug. Alvast bedankt!

>