Ook een boekenkast maken? Zo ben je lekker snel klaar:

Een boekenkast maken leek me geen moeilijke klus, maar het kwam er gewoon nooit van.

We hadden voldoende kastruimte voor de boeken die wij hebben. Daar komt bij dat we veel boeken van de bibliotheek lenen, dus zoveel boeken hebben we nou ook weer niet.

Totdat de Ikea boekenkast ons zo de neus uit kwam en we niet weer een 10-in-een-dozijn boekenkast van die Zweedse meubelzaak wilden hebben.

Ik weet het nog goed, het was op een vrijdag, en ik zei tegen mijn vrouw; ‘Nu is het klaar, ik ga zelf een boekenkast maken’.

Lekker snel klaar

Ik stelde voor mijzelf het doel dat ik de boekenkast dat weekend nog af wilde hebben.

Ik presteer altijd het beste onder druk 🙂

Ik had een keer dit bouwtekeningen pakket gekocht, waar ik ook al veel andere klusprojecten mee heb gemaakt. Het enige wat ik hoefde te doen is een tekening te kiezen uit de meer dan 10.000(!) bouwtekeningen.

boekenkast maken

Klik op de afbeelding om nog veel meer bouwtekeningen te downloaden van boekenkasten

De juiste voorbereiding

boekenkast maken

Een goede voorbereiding is de juiste bouwtekening kiezen

Een boekenkast maken begint wat mij betreft met een goede voorbereiding, en die voorbereiding was voor mij het uitkiezen van de juiste bouwtekening. Op deze tekening staat namelijk precies welke maten alle materialen van de kast moeten hebben.

Ik kon dan ook direct na de tekening uitgeprint te hebben naar de bouwmarkt gaan. Op de tekening stonden niet alleen de maten, maar ook een opsomming van de benodigde materialen.

Je hebt als het ware gewoon een boodschappenlijst voor je neus.

Om tijd te besparen heb ik gelijk al het hout in de bouwmarkt op maat laten zagen.

Meestal is dit gratis, zo ook deze keer. Volgens mij hangt het af van de hoeveelheid te zagen planken. Het is in ieder geval altijd een goede investering als je om tijd verlegen zit.

Nadat ik alle materialen had ingekocht was ik dan ook zo klaar doordat ik met behulp van de bouwtekening de kast in een mum van tijd in elkaar kon zetten.

Boekenkast maken? Bouwtekening downloaden!

Wat ik iedereen wil aanraden als je een boekenkast maken gaat, is domweg een bouwtekening gebruiken. Het leuke van het pakket wat ik gebruik, is dat er meerdere bouwtekeningen van boekenkasten in staan zodat je ook nog keus hebt.

Mocht het zo zijn dat de boekenkast net te groot of te klein is, dan kun je hem eenvoudig aanpassen.

Je weet in ieder geval zeker dat er goed is nagedacht over de constructie.

Daar komt nog eens bij dat het pakket uit meer dan 10.000(!) bouwtekeningen bestaat, zodat je na het maken van de boekenkast nog voldoende inspiratie hebt om aan de slag te blijven.

Veel plezier met klussen en ik zou zeggen; ga je eigen boekenkast maken!

Laat je nog even een reactie achter in het veld hieronder? Ik waardeer het zeer! tnx!

  • - schreef:

    Enthousiasmerend en een goede aanmoediging voor ons dit weekend. Bedankt!

  • >