Wil je een hondenhok maken? Ik gebruik deze bouwtekening:

Een hondenhok maken was een wens die hoog op de lijst stond. Mijn hond is echt mijn maatje en hij houdt enorm van buiten zijn. Soms komt hij drijfnat binnen, helemaal verkleumt.

Een hondenhok maken was daarom een leuk cadeau voor hem. Zo kreeg hij een eigen domein op de plek waar hij het liefst was; buiten.

Ik heb bij de bouw een tekening gebruikt uit dit bouwtekeningen pakket. Hiermee wordt een hondenhok maken voor echt iedereen bereikbaar.

Bouwtekening hondenhok maken:

hondenhok maken

Klik op de bouwtekening hierboven om direct nog veel meer bouwtekeningen te downloaden!

Het ging echt niet vanzelf

Je moet namelijk weten dat ik van origine twee linkerhanden heb. Hierdoor kon ik nog geen gat in een muur boren. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en ik wilde altijd al leren om zelf meubels te maken.

Nou, dat heb ik dus geleerd met behulp van de bouwtekeningen uit het pakket én natuurlijk een gezonde dosis doorzettingsvermogen.

Want je moet wel even leren hoe je met de gereedschappen om moet gaan en hoe je hout het beste kunt bewerken. Ik werk trouwens het liefst met steigerhout vanwege de goede eigenschappen die het heeft.

Niet vergeten bij hondenhok maken

Ook het hondenhok maken werd met de bouwtekening een stuk makkelijker. Zelf ben ik er helemaal aan gewend om met bouwtekeningen te werken. Er staat als het ware een compleet stappenplan op waardoor je precies wat je moet doen.

Ook zijn de tekeningen voorzien van een boodschappenlijst waarop de onderdelen staan die je nodig hebt als je het hondenhok maken gaat. Zo kun je naar de bouwmarkt gaan en zonder dubben alle benodigdheden inslaan.

Vergeet niet dat je het hout in de bouwmarkt op maat kan laten zagen. In de meeste gevallen is dit nog gratis ook 😉 Bij ons ion het dorp in ieder geval wel, ik weet niet hoe dat in de grote steden gaat.

Bouwtekeningen hondenhok downloaden

Je kunt alle bouwtekeningen op deze website vinden. Ik zeg niet dat je juist met de bouwtekeningen uit dit pakket aan de slag moet gaan, ik wil graag dat je een goede bouwtekening gebruikt.

Dan hoef je niet aan te modderen zoals ik dat ooit deed zonder goede bouwtekeningen.

Laat je nog even in de reacties hieronder weten hoe het gaat met jouw hondenhok maken? Ik vind het leuk om van je te horen, en ik reageer altijd!

Fijne dag!

>