Bouwtekening hondenhok nodig? Profiteer van mijn zoektocht!

Ik begon mijn zoektocht naar een bouwtekening hondenhok omdat mijn kinderen al heel lang om een hond vroegen.

Toen we uiteindelijk de knoop hadden doorgehakt dat die hond er nu eindelijk maar eens moest komen, is de keuze op een volwassen Golden retriever gevallen vanwege hun zachte karakter.

bouwtekening hondenhokNatuurlijk begonnen mijn handen als doe-het-zelver gelijk te jeuken toen bleek dat er ook buiten een verblijf voor onze nieuwe vriend gemaakt moest gaan worden.

Tijdens mijn zoektocht naar een bouwtekening hondenhok kwam ik er achter dat er bijna geen volledige bouwtekeningen te vinden zijn.

Of ze zijn niet gedetailleerd genoeg, of het ontwerp is niet naar mijn zin (te groot, te klein). In principe was geen enkele bouwtekening die ik vond geschikt.

Gratis bouwtekening hondenhok

bouwtekening hondenhok

Klik voor nog veel meer bouwtekeningen op de afbeelding hierboven!

Het begin van de oplossing

Totdat ik op de website van Fred Schouten terecht kwam.

Hij bied namelijk een tekeningenpakket aan met superveel bouwtekeningen. Maar omdat ik alleen op zoek was naar een bouwtekening van een hondenhok heb ik hem gemaild of ik die niet los kon krijgen.

Dat was nog in de tijd dat het pakket een paar honderd euro koste.

Gelukkig is het pakket nu een stuk goedkoper!

Ik heb hem met de prijsverlaging dan ook gelijk aangeschaft, het was namelijk alleen als pakket verkrijgbaar. Maar dat is niet het enige wat ik kwijt wil in dit blog. Ik wil je ook het proces vertellen wat ik verder heb gevolgd tijdens de bouw van het hondenhok.

Wat heb je nodig voor een hondenhok?

Wat je nodig hebt behalve de bouwtekening hondenhok zijn natuurlijk de materialen zelf. Misschien heb je het meeste al liggen.

Waar je om moet denken is voor welke periode van het jaar je het hondenhok maakt. Als het alleen voor de zomermaanden is dan hoeft de hond eigenlijk alleen maar beschutting te hebben voor de zon. Je kunt dan wat goedkoper hout gebruiken.

Het hok krijgt niet zoveel te verduren.

Het regent minder in die periode en ook liggen de temperaturen in de zomer hoger.

Als je er voor kiest om een hondenhok te bouwen die ook in de winter voor een goed onderdak moet zorgen, wees je er dan van bewust dat je hiervoor dan het juiste hout aanschaft. Het hok zal warmer moeten zijn en meer beschutting moeten kunnen bieden.

Dit kun je voor een groot deel ook oplossen door alle kieren dicht te smeren met bijvoorbeeld kite en er een ondergrond in te leggen die de lichaamstemperatuur van de hond aanneemt.

Denk ook aan zachter maken van de binnenzijde van de wanden met bijvoorbeeld kussens of iets dergelijks. Op die manier maak je het hondenhok toch net even wat comfortabeler voor je hond.

Vergeet de veiligheid niet

bouwtekening hondenhok - veiligheid

Het hok moet wel veilig zijn voor je hond

Je wilt niet dat de hond zich niet thuisvoelt in zijn hondenhok. Dit kun je voorkomen door van het hok een veilige omgeving te maken. Steek daar dus voldoende tijd in en besteed er genoeg aandacht aan.

Voorkom scherpe randen en uitsteeksels zoals splinters en schroeven of zelfs bouten en moeren.

Dit kun je al voor een groot deel voorkomen door alles goed te schuren en dopjes op bouten en moeren te drukken.

Ook de grootte van het hok is een belangrijk aspect. Het hok mag niet te klein voor je hond zijn. Bedenk dus goed welke afmetingen van het hok passen bij jouw hond.

Gelukkig zitten er in het bouwtekeningen pakket meerdere hondenhokken en kun je daarom dus het juiste hok voor je hond uitkiezen.

Maak een goede afweging tussen de kosten en de veiligheid.

Naar mijn mening kun je je hier geen buil aan vallen want alles wat je nodig hebt zal altijd onder de prijs blijven dan wanneer je een kant en klaar hok zou hebben gekocht.

Zoveel kosten hout en een paar schroeven gelukkig niet.

Waar terecht voor een bouwtekening hondenhok

Met zo veel bouwtekeningen kun je behalve een hondenhok ook allerlei andere projecten gaan doen op een wel heel makkelijke manier. Ik ben gestart met twee linkerhanden en ik heb al heel wat projecten gerealiseerd met behulp van deze tekeningen.

Hier kun je mijn ervaring met het bouwtekeningen pakket lezen.

Veel succes en ik hoor graag wat je gaat doen – welk hondenhok je gaat maken.

Nog liever zie ik een fotootje van het eindresultaat voorbij komen!

Bekijk Direct Alle Bouwtekeningen

Bekijk het bouwtekeningen pakket via onderstaande link. Momenteel is er een kortingspagina actief waar je mooi van kan profiteren. 

>