Ook zelf een bureau maken? Gebruik deze bouwtekening:

Zelf een bureau maken is echt superleuk om te doen. Je kunt hem zo groot maken als je zelf wilt en daarmee je productiviteit verhogen. Een groot bureau werkt enorm lekker, maar ook als je minder plek hebt zijn er mogelijkheden te over.

Zelf maak ik gebruik van de bouwtekeningen uit dit bouwtekeningen pakket, ook toen ik zelf een bureau maken ging.

De reden dat ik altijd van deze bouwtekeningen gebruik maak, is dat ik dan zeker weet dat het een stevig en mooi eindresultaat wordt. Met mijn twee linkerhanden zijn dergelijke goede bouwtekeningen een grote uitkomst 😉

Bouwtekening voor zelf een bureau maken:

zelf een bureau maken

Klik op de bouwtekening hierboven om direct nog veel meer bouwtekeningen te downloaden!

Niet vergeten bij het bouwproces

Omdat er verschillende bouwtekeningen in het pakket zitten waarmee je zelf een bureau maken kan, zit er altijd wel een ontwerp tussen wat bij jouw wensen past. Je kunt de afmetingen van elke bouwtekening eventueel nog aanpassen.

Waar je dan om moet denken is dat je de overige maatvoeringen proportioneel mee veranderd. Anders verander je de constructie dusdanig dat de stevigheid uit het geheel kan verdwijnen.

Het laatste wat je wilt is dat het bureau van ellende in elkaar zakt als jij of iemand anders er even tegenaan leunt, alleen omdat jij zelf een bureau maken ging zonder daar goed bij na te denken…

De afwerking bij zelf een bureau maken

Ook de afwerking is een punt van aandacht. Je kunt er voor kiezen om het bureau te verven in een mooie kleur, maar persoonlijk heeft het mijn voorkeur om de houtstructuur zichtbaar te houden.

Dit kun je eenvoudig doen door het bureau op te schuren zodra het klaar is om het vervolgens af te lakken met blanke lak.

Mocht je in de toekomst dan ooit nog eens met koffie of andere vloeistoffen morsen, dan weet je zeker dat dit niet in het hout trekt en er onuitwisbare vlekken ontstaan.

Bouwtekeningen bureau downloaden

Het bouwtekeningen pakket waar ik het al eerder over had kun je downloaden op deze website. Dit is de website van Fred Schouten, een professionele klusser in hart en nieren.

Hij heeft door de jaren heen echt superveel bouwtekeningen verzameld (meer dan 10.000!) en deze in Ă©Ă©n groot pakket samengebundeld.

Misschien vraag je je af wat je met zoveel bouwtekeningen moet als je er op dit moment maar eentje nodig hebt? Ik zeg expres ‘op dit moment’ want als je net als ik vaker iets zelf maakt, dan is een mapje op je computer met al die bouwtekeningen wel erg handig.

Voor mij was het een eenmalige investering die zich al meerdere malen heeft terugbetaald en wat ik dan ook iedere doe-het-zelver kan aanraden. Ik heb echt al heel veel projecten met behulp van de bouwtekeningen gemaakt en ben er een groot fan van!

Wil je mij ook helpen?

Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt en dat je het kan waarderen. Je kunt mij ook helpen door hieronder een reactie achter te laten. Ik en de andere lezers leren namelijk graag van wat jij allemaal uitspookt als klusser.

Veel succes als je zelf een bureau maken gaat en ik hoor graag van je, alvast bedankt voor je bericht!

>