Zonder bouwtekening bed niet relaxed slapen

In dit blogartikel vertel ik je hoe je aan een bouwtekening bed kunt komen en waar je om moet denken als je een bed zelf gaat maken.

Je zult met wat zaken rekening moeten gaan houden die veel klussers over het hoofd zien.

Daarmee voorkom je extra kosten en het scheelt je ook nog eens tijd.

bedombouw zelf maken

Waar ik het verder over ga hebben is hoe jij je zelfgemaakte bed een persoonlijk tintje kan geven waardoor het bed helemaal past bij degene die er in gaat slapen.

Denk aan kinderen, jezelf of een bed voor jou en je partner samen.

Hierbij moet je ook denken aan de verschillende soorten hout die je kunt gebruiken, het opleuken van het bed met een verflaag of andere soorten versieringen waardoor het bed helemaal de juiste stijl gaat krijgen.

Gratis bouwtekening bed:

bouwtekening bed

Voor nog veel meer bouwtekeningen klik op de afbeelding!

Wat nog meer nodig naast bouwtekening bed

bouwtekening bed erg handig

Vooral als je net begint met klussen zijn bouwtekeningen erg handig

Om te beginnen heb je een bouwtekening bed nodig, maar er is nog meer wat je niet moet vergeten. Het voordeel van werken met een bouwtekening voor een bed is dat je precies weet wat je moet doen. Vooral als je nog maar net begonnen bent met klussen is het klussen zelf al lastig genoeg en moet je daar al je aandacht bij houden.

Zelf maak ik altijd gebruik van de bouwtekeningen uit dit pakket. Daar zitten ook verschillende bouwtekening van bedden in.

De bouwtekening zorgt er voor dat je als het ware aan de hand wordt genomen door het proces van losse onderdelen naar een compleet bed.

Soorten hout

Voor het uiterlijk van het bed is het goed om na te denken over welk soort hout dat je wilt gaan gebruiken. Waar veel mensen tegenwoordig voor kiezen zijn steigerplanken. Je vind deze houtsoort dan ook op veel meubelboulevards terug.

Het mooie van steigerhout is dat het lekker bewerkelijk is en eigenlijk van zichzelf al een mooie en warme uitstraling heeft. Maar ook als je kiest voor een ander soort hout, is het nog steeds mogelijk om dezelfde bouwtekening te gebruiken.

Bewerking

Denk er wel om dat niet elke houtsoort even bewerkelijk is. Sommige houtsoorten zijn zo hard dat het moeilijk zagen is of lastig is om er schroeven in te draaien. Ook hebben sommige houtsoorten de neiging dat ze veel splinters veroorzaken en dan blijf je aan het schuren.

Door hier van te voren goed over na te denken kan het je tijdens het bouwproces en ook achteraf veel tijd besparen.

Welk soort hout je ook gaat gebruiken, het belangrijkste is dat je je aan de bouwtekening bed houdt. Zo lang je die volgt kun je weinig fout doen.

Vergeet dit niet bij de bouw van je bed

Het belangrijkste van een bed is dat je er op kunt uitrusten. Je moet zin hebben om er in te gaan liggen en er van genieten. Dit heeft deels met het uiterlijk van het bed te maken, maar ook met hoe het bed ligt. Het is dus belangrijk dat je niet vergeet om te bedenken of je zelf je lattenbodem gaat maken of dat je deze ergens kant en klaar koopt.

Er zijn altijd mensen die zelfs op enkel een betonnen vloer kunnen slapen, maar de meeste mensen houden wel van wat meer comfort. Je moet ook bedenken dat de houding van je lichaam tijdens het slapen erg belangrijk is.

Bouwtekening bed is onvermijdelijk om te gebruiken

Comfort is erg belangrijk bij een bed, ook als je deze zelf maakt!

Als je zelf een lattenbodem maakt, is het lastig om dit zo te doen dat je hier rekening mee kunt houden. Ik adviseer andere klussers dan ook altijd om bij het bouwen van een bed de lattenbodem toch kant en klaar te kopen.

Vooral als je wat ouder bent kun je hierdoor veel meer uitgerust opstaan!

De bouwtekening bed houd geen rekening met een lattenbodem, vandaar dat ik er hier even wat uitgebreider op inga.

Nog meer comfort aan het bed

Als we het dan toch over comfort hebben, vergeet dan ook niet om alles randen goed te schuren. Het laatste wat je wilt is splinters in je handen of benen krijgen. Om nog maar te zwijgen over de gevolgen als er kinderen in het bed moeten gaan slapen.

Schuur het bed dus goed en werk het zo nodig af met een mooie laklaag. Deze laag kan er namelijk ook voor zorgen dat er minder snel splinters ontstaan doordat de lak het hout met een heel dun laagje ‘afdekt’.

Bouwtekening bed hier downloaden

Ik noemde zojuist al even dat ik gebruik maak van een bouwtekeningen pakket. In dat pakket zitten verschillende bouwtekeningen van bedden. Dit pakket kun jij ook downloaden, bekijk het in mijn review van deze bouwtekeningen.

Het is de website van Fred Schouten. Er zitten meer dan 10.000(!) bouwtekeningen in dat pakket. Het leek mij in eerste instantie ook wat veel, maar ik heb er al meerdere van kunnen gebruiken.

Als je eenmaal aan het klussen slaat, stop je er niet zomaar weer mee…

Voor mij was het daarom een eenmalige investering die zich na twee klussen alweer heeft uitbetaald. Vooral in tijd. Ik hoef niet meer te zoeken naar bouwtekeningen en ik hoef er minder over na te denken hoe en wat ik wil gaan maken.

Veel plezier met het maken van je eigen bed en met de bouwtekening bed en ik hoor graag van je hoe het met de klus gaat!

Laat het hieronder weten in de reacties. Tnx!

>