Bedombouw zelf maken? Ik gebruikte deze bouwtekening:

Ik ging ooit eens een bedombouw zelf maken omdat mijn vrouw dat zo graag wilde. Ze was helemaal zat van het bed dat we ooit eens bij de Ikea hadden gekocht.

Omdat ik niet wist waar ik moest beginnen heb ik een bouwtekening uit dit bouwtekeningen pakket gebruikt.

Een bouwtekening geeft mij de houvast die ik mijn twee linkerhanden nodig heb om een dergelijk doe-het-zelf project tot een goed einde te brengen.

Sterker nog, zonder goede bouwtekeningen maak ik er een potje van.

Bouwtekening bedombouw maken:

bedombouw zelf maken

Klik op de afbeelding om direct nog veel meer bouwtekeningen te downloaden!

Bedombouw zelf maken wordt zo wel erg makkelijk

Een bedombouw zelf maken gaat het makkelijkst met behulp van een goede bouwtekening. Doordat op de bouwtekening precies staat aangegeven welke stappen je moet doorlopen, sla je niets over. Dit scheelt een hoop tijd maar ook frustratie. Vooral als je een beginnende klusser bent is een dergelijke bouwtekening een uitkomst.

Maar ook voor de meer gevorderde mensen die al vaker een meubel hebben gemaakt kan een bouwtekening er voor zorgen dat je sneller klaar bent. Een bouwtekening geeft wel aan hoe het moet, maar je bent nog steeds vrij om aanpassingen aan te brengen.

Om het bed wat langer te maken bijvoorbeeld. Of juist breder omdat je al een matras in een bepaalde maat hebt. Waar je in dat geval voor moet zorgen bij een bedombouw zelf maken, is dat je de verhoudingen van de aangegeven maten wel hetzelfde houdt. Dat je dus de afmetingen in de juiste proporties aanpast.

Aandachtspunten bij bedombouw zelf maken

Een van de punten die ik anders wilde hebben dan bij ons oude bed, is dat het niet meer mocht kraken. Bij elke beweging hoorde je wel een piepje. Dit kun je voorkomen door telkens even na te gaan of je alles wel waterpas hebt bevestigd.

Doe dit meerdere keren tijdens het bouwproces, dan hoef je niet achteraf nog weer van alles los te schroeven en kost het je de minste tijd. Een bedombouw zelf maken kost al tijd genoeg.

Bouwtekeningen downloaden

Als je net als ik een bedombouw zelf maken wilt die stevig is en jarenlang mee gaat, dan raad ik je aan een bouwtekening uit dit pakket te gebruiken.

Misschien vraag je je af wat je met zo veel bouwtekeningen moet (meer dan 10.000!), maar ik kan je verzekeren dat het echt superhandig is om te kunnen kiezen uit meerdere bouwtekeningen. Je zet alle bouwtekening eenvoudig op je eigen computer zodat je er altijd bij kunt.

Dit geld voor een bedombouw zelf maken, maar ook voor andere klussen zoals een lounge set maken voor in de tuin of zelf een boekenkast maken. Het is één keer een investering, maar daar ga je jarenlang plezier van hebben. Door de jaren heen heb ik al vele projecten gedaan met behulp van de bouwtekeningen.

Veel plezier met je bedombouw zelf maken. Laat je nog even in de reacties hieronder weten hoe het je vergaat? Ik vind het leuk om van je te horen!

Cheers

>