Een bed zelf maken? Gebruik deze bouwtekening:

Een bed zelf maken stond al een poosje op mijn lijst.

We slapen al jaren op het bed dat we ooit bij ons trouwen hadden gekocht. Ik was er zo op uit gekeken, maar het kwam er aldoor niet van.

’s Avonds erger je er aan, ’s morgens ben je het alweer vergeten…

Het grappige was dat mijn vrouw er zelf mee kwam. Toevallig vlak voor het weekend en ik had nog geen plannen gemaakt.

Ik had dus tijd én ik had er zin in. Een bed zelf maken; het zou er eindelijk van gaan komen.

Uit ervaring weet ik dat een doe-het-zelf project bij mij niet te lang moet duren, anders stop ik er mee om het vervolgens nooit weer af te maken.

Ik weet niet of jij dat ook wel herkend.

Bouwtekening voor een bed zelf maken:

bed zelf maken

Klik op de bouwtekening hierboven om nog veel meer bouwtekeningen te downloaden!

Zo maakte ik het mezelf makkelijk

Voor elk project gebruik ik bouwtekeningen uit dit pakket. Ik heb het ooit een keer aangeschaft en ik heb er nog steeds profijt van. Nooit spijt van die investering gehad.

Doordat je met de bouwtekeningen uit dit bouwtekeningen pakket altijd met goede en volledige bouwtekeningen werkt, wordt het klussen wel heel makkelijk. Iedere bouwtekening is voorzien van een helder stappenplan en een boodschappenlijst.

Daardoor kun je met de bouwtekening in de hand naar de bouwmarkt gaan en eenvoudig kopen wat er op het lijstje staat. Je bent geen tijd kwijt met twijfelen of afwegen.

Je gaat gewoon bouwen. Het enige waar je je druk over hoeft te maken is hoe je de afwerking gaat doen.

Niet vergeten bij een bed zelf maken

Een bed zelf maken is niet zo moeilijk met een bouwtekening uit het pakket. De afwerking daarentegen moet je wel een beetje creatief voor zijn. Zelf heb ik daarvoor mijn vrouw ingeschakeld. Die kwam met het idee om het bed simpelweg op te schuren en af te lakken met blanke lak.

Daardoor behoud je de mooie houtstructuur en het karakter van het hout. Wat ik nog wel even heb gedaan is alle randen afschuren en splinters verwijderen. Het zou jammer zijn als je je bezeerde tijdens het slapen of andere nachtelijke bezigheden 😉

Ik wil je veel plezier wensen als je een bed zelf maken gaat en vergeet niet van het bouwproces te genieten. Want eigenlijk is het bouwen zelf nog het leukst!

Laat me weten hoe het je vergaat in de reacties hieronder, ik hoor graag van je!

>