Gratis bouwtekening bar gevonden + mijn bouwtips

Ooit was ik zelf ook op zoek naar een bouwtekening bar. Het is misschien wel de droom van iedere man; Een bar in je eigen huis met een tap er in en mooie barkrukken er voor.

Het mooiste zou nog zijn dat deze in je eigen man-cave staat (kortgezegt; een mannenhok) waar je met vrienden lekker kan doorzakken onder het genot van een goede partij voetbal op tv of lekker een potje klaverjassen.

Klinkt goed of niet?

bouwtekening bar

Waar je ook een bouwtekening bar voor zou kunnen gebruiken is om je keuken wat aangenamer te maken. Vaak zie je zulke barretjes die aan het keukenblad grenzen (Wel iets hoger). Even snel een ontbijtje naar binnen werken of ’s avonds met de vrouw de dag doorspreken onder het genot van een wijntje.

Gratis bouwtekening bar:

bouwtekening bar

Klik op de afbeelding om nog veel meer bouwtekeningen in te zien

Visualisatie helpt enorm bij de bouw van je bar

Het grappige is dat het klussen leuker wordt als je visualiseert wat je allemaal met je creatie kunt gaan doen als hij eenmaal klaar is. Voor mij werkt het in ieder geval wel zo. Dat was dan ook de reden dat ik in no-time de bar klaar had.

Hieronder kun je een gratis bouwtekening bar vinden die ik ergens op het internet heb gevonden. Ik dacht dat het wel handig was om deze met anderen te delen.

Waar ik zelf altijd mijn bouwtekening vandaan haal is uit een dit bouwtekeningenpakket. Als je op de bouwtekening hierboven klikt, kom je ook bij die website. Daar staan nog veel meer bouwtekeningen in, ook van barren.

Goede bouwtekening bar onmisbaar

Zo kun je makkelijk je eigen bouwtekening er uit zoeken die je nodig hebt. Vooral als je van plan bent om nog meer klussen te gaan doen denk ik dat het een verstandige investering is om dit pakket aan te schaffen.

Ik heb het zelf ook gedaan en ik heb er al veel plezier aan gehad!

Maar goed, ik heb hieronder nog een aantal tips voor je neergezet die je kunt gebruiken als je eigen bar wilt gaan bouwen met of zonder bouwtekening bar.

Lees het op je gemak even door. Dan gaan we daarna lekker aan de slag en kun jij genieten van je eigen bar. Hoe tof is dat?!

Zonder een bouwtekening bar is het best lastig om dit project goed af te ronden. Met een bouwtekening weet je precies wat er van je verwacht wordt. Ik raad dan ook altijd aan om met een bouwtekening te werken, of je die nou zelf hebt gemaakt of een bestaande bouwtekening gebruikt.

Verschillende soorten hout voor je bar

Bouwtekening bar aanpassen

Zelf heb ik steigerhout gebruikt voor mijn bar

Om te beginnen zul je voor jezelf moeten bepalen van welk soort hout je de bar gaat maken. Wat je tegenwoordig veel ziet is dat er met steigerhout wordt gewerkt. Deze planken zijn mooi breed en hebben daardoor de eigenschap dat je sneller klaar bent.

Daar komt nog eens bij dat steigerhout makkelijk te bewerken is. Je kunt er voor kiezen om de ‘gebruikte’ look waar ze om bekend staan zo te houden, of ze mooi op te schuren en te lakken.

Voor een wat meer café-look kun je er ook voor kiezen om een wat donkerder houtsoort te gebruiken zoals kersenhout of eiken. Als je dit vervolgens ook nog eens aflakt, krijg je een bar met veel sfeer. De bouwtekening bar verteld je vervolgens van welke lengte de planken moeten zijn.

Voorkom hoge kosten aan je bar

Ook staat er op de bouwtekening hoeveel je overal van nodig hebt. Dit is wel handig als je naar de bouwmarkt gaat om inkopen te doen. Dan weet je zeker dat je niet te weinig inkoopt en je nog eens heen en weer moet.

Alles wat je te veel hebt gekocht kun je eenvoudig terugbrengen. Alle planken en andere onderdelen die in de originele staat of verpakking zitten kun je dan je geld voor terug krijgen.

Dit is heel normaal, hiervoor hoef je je dus niet te schamen of iets dergelijks.

Ik wil je nog een extra tip in dit kader meegeven. Als jouw bar op een bepaalde plek moet komen waar je beperkte of juist veel ruimte hebt, dan kun je de bar van de tekening eenvoudig groter of kleiner maken.

Dit kun je doen door alle planken in de juiste proporties aan te passen. Denk daar even goed over na, want je moet hierbij geen planken overslaan. Anders wordt het geheel niet stevig of het eindresultaat zelfs lelijk. Het kan er wel voor zorgen dat je een bar krijgt die helemaal op jouw wensen is afgestemd!

Maak je bar nog mooier

bouwtekening bar kruk

Als dan toch bezig bent maak ook gelijk barkrukken!

Als je dan toch lekker aan het klussen bent is het misschien ook wel een goed idee om gelijk bijbehorende barkrukken zelf te maken.

Zo wordt het echt een geheel, helemaal als je het zelfde houtsoort of in ieder geval dezelfde afwerking gebruikt.

Ook bouwtekeningen van barkrukken kun je in het bouwtekeningen pakket vinden wat ik al eerder noemde. Zo zie je maar, voor je het weet heb je meer bouwtekeningen nodig en dan is zo’n pakket toch wel heel handig.

Bouwtekening bar hier downloaden

Misschien heb je nu wel in de gaten dat een bar maken niet zomaar gaat, een bouwtekening is wel een vereiste.

Als je niet in staat bent om zelf een dergelijke tekening te maken (of er gewoon geen zin in hebt, zoals ik) dan moet je eens naar dit bouwtekeningen pakket kijken.

Dat is de website van fred Schouten, klusser in hart en nieren. Hij heeft door de jaren heen meer dan 10.000(!) bouwtekeningen verzameld en verkoopt die nu in een pakket. Het is even een keer een kleine investering, maar daarna ga je er je leven lang plezier van hebben, dat beloof ik je.

Want als je eenmaal je bar zelf in elkaar hebt gezet, dan zullen er snel meer doe-het-zelf projecten volgen, kijk maar naar mij 😉

Veel plezier met het maken van je eigen bar en de bouwtekening bar, laat even weten hoe het gaat in de reacties hieronder!

Bekijk Direct Alle Bouwtekeningen

Bekijk het bouwtekeningen pakket via onderstaande link. Momenteel is er een kortingspagina actief waar je mooi van kan profiteren. 

>