Steigerhouten hoekbank maken? Gebruik de bouwtekening:

Een steigerhouten hoekbank maken was een klus die ik een klein beetje had onderschat. Nouja, een behoorlijk beetje. Ik dacht het wel ‘even in een avondje’ te doen.

In een opwelling bedacht ik dat het leuk zou zijn om een hoekbank in de tuin te hebben. Mijn vrouw vroeg nog of een steigerhouten hoekbank maken wel zonder voorbereiding kon.

Ik weet nog dat ik zelfverzekerd glimlachte en zei: Je kent me toch. Ze kende me inderdaad. Het lachen is me wel vergaan. Ik heb een hoop hout verprutst en ben de volgende avond op zoek gegaan naar een degelijke bouwtekening.

Omdat het lastig was om een goede bouwtekening gratis te vinden, heb ik uiteindelijk dit bouwtekeningen pakket aangeschaft. Er zitten meer dan 10.000(!) bouwtekeningen in.

Dat kwam goed uit, want ik had de smaak te pakken en was van plan om nog veel meer meubels zelf te gaan maken.

Bouwtekening steigerhouten hoekbank maken:

steigerhouten hoekbank maken

Klik op de bouwtekening hierboven om nog veel meer bouwtekeningen te downloaden!

Heel makkelijk een steigerhouten hoekbank maken

Nadat ik een bouwtekening uit het pakket had uitgekozen waarmee ik zelf een steigerhouten hoekbank maken kon, heb ik eerst even gekeken wel materialen ik nog in huis had om dit varkentje te wassen.

Toen ben ik met de bouwtekening in de hand naar de bouwmakt gegaan om de resterende onderdelen te kopen.

Het is erg makkelijk dat de bouwtekening als het ware een boodschappenlijstje heeft van de onderdelen die je allemaal vooor het project nodig hebt. Op die manier weet je precies wat je moet hebben als je in de bouwmarkt staat.

Ook kun je dan alle planken al op de goede maat laten zagen, wat meestal ook nog eens gratis is. Dit bespaard je een hoop tijd en moeite.

Veel bouwtekeningen downloaden

Ik heb het pakket op deze website aangeschaft. Het was een investering die zich al meerder malen heeft terugverdiend. Zo heb ik al eens een tuinhuisje gemaakt en ook verschillende kasten. Erg leuk om te doen!

Het mooiste vind ik nog dat je alle meubels en projecten zo kan maken zoals je ze zelf het handigst vindt. De afmetingen moeten vaak net even anders zijn dan wat er in de winkel te krijgen is.

En op maat laten maken door een timmerman is echt onbetaalbaar.

De bouwtekeningen zijn gemaakt en verzamelt door Fred Schouten. Hier heeft hij jaren over gedaan, waardoor nu dit enorme pakket is ontstaan. Je kunt het zo gek niet bedenken of er zitten meerdere bouwtekeningen van in het pakket!

Veel succes als je een steigerhouten hoekbank maken gaat, en ik hoor graag van je wat de vorderingen zijn.

Laat je het hieronder in de reacties even weten? Alvast bedankt!

>