Een steigerhout bank tekening was duurder dan ik dacht….

Voor een steigerhout bank tekening heb ik lang moeten zoeken. Op den duur was ik zelfs bij een timmerman terecht gekomen om er een te laten maken.

Maar wat dat kost zal ik je maar niet vertellen. Daar wordt je niet vrolijk van.

Ok, hij zat tussen 50 en de 60 euro…

Pff, en dat voor slechts één tekening.

Ik snap het wel hoor, hij moet er echt even voor gaan zitten, vooraf alle maten opnemen etc. Hij is er snel een dik uur mee bezig. Er van uitgaande dat een beetje timmerman zo’n 50 euro per uur vraagt.

Gratis bouwtekening bank

steigerhout bank tekening

Om nog veel meer bouwtekeningen te downloaden klik je op de afbeelding hierboven!

De steigerhout bank tekening die ik uiteindelijk heb gebruikt kwam uit dit bouwtekeningen pakket.

Ok, daar betaal je natuurlijk ook wel wat voor, maar nu had ik de keuze tussen verschillende bouwtekeningen. Plus dat ik nu nog steeds plezier heb van alle andere bouwtekeningen die ook in dat pakket zitten (Het zijn er meer dan 10.000…)

Bouwen met een steigerhout bank tekening

Bouwen met een steigerhout bank tekeningOm terug te komen op het bouwen met een bouwtekening wil ik je graag vertellen wat mijn bevindingen zijn.

Eigenlijk kan ik het iedereen aanraden om met een bouwtekening te beginnen als je een dergelijke bank wilt gaan maken.

Wat eerst een klus was waar ik tegen op zag, bleek met de bouwtekening veel makkelijker te zijn.

Ik kan eigenlijk wel zeggen dat ik door het gebruik van een goede bouwtekening geld heb kunnen besparen en ook nog eens veel tijd.

Voorheen was ik namelijk zo eigenwijs om veel klussen zonder bouwtekening te doen.

Waar ik dan meermaals tegenaan liep was dat ik veel hout verprutste omdat ik er te laat achter kwam dat het toch anders moest. Dan blijf je heen en weer rijden naar de bouwmarkt.

Waarom steigerhout

De reden dat ik voor steigerhout gekozen heb bij het maken van de bank, is dat steigerhout echt super makkelijk te bewerken is.

Veel houtsoorten zijn erg hard, en dat merk je tijdens het klussen. Het zagen duurt dan gewoon veel langer en ook het schroeven gaat moeizamer.

Daar komt nog eens bij dat steigerhout de ideale afmetingen heeft om in korte tijd iets moois en groots als een bank neer te kunnen zetten. Steigerhout kun je kopen in bouwmarkten, maar als je een beetje je best doen is het ook goedkoper te verkrijgen.

Alleen al de keuze tussen nieuw of gebruikt steigerhout kan je veel geld besparen.

Wat je daarvoor moet doen is even de lokale aannemers bij langs bellen om te vragen of zij misschien nog een partij hebben liggen waar ze van af willen.

Je loopt dan wel het risico dat deze planken  wat versleten zijn, maar persoonlijk vind ik dit juist mooi.

Daardoor krijgt je bank een soort van industriële uitstraling, en daar hou ik wel van. Een andere tip zou nog kunnen zijn door te gaan zoeken op Marktplaats. Vaak zijn daar ook tweedehands aanbieders van steigerhout te vinden.

Je kunt er natuurlijk ook altijd nog voor kiezen om het hout op te schuren waardoor de meeste oneffenheden verdwijnen en je de houtkleur naar boven haalt.

Steigerhout heeft van zichzelf een mooie warme uitstraling, dus zo’n slecht idee is dat helemaal niet.

Waarvoor is de steigerhout bank tekening toepasbaar?

Waarvoor is de steigerhout bank tekening toepasbaar?Met de steigerhout bank tekening kun je een bank maken die zowel voor binnen als voor buiten geschikt is.

De bank is trouwens nog naar je eigen wensen aan te passen. Hierdoor kun je een bank maken die helemaal op jouw situatie is afgestemd.

Denk hierbij aan een iets langere of kortere bank, een ban met opbergvakken onder de zittingen (voor de kussens) of een iets langer zitgedeelte. Vooral dit laatste is voor de wat langere mensen onder ons erg prettig.

Als je deze aanpassingen wilt maken, dan is dat geen probleem. Het enige waar je om moet denken is dat je de aanpassingen wel in verhouding doet met de rest van de tekening.

Zorg er voor dat alles proportioneel mee aangepast wordt. Alleen dan weet je zeker dat het eindresultaat ook goed wordt.

De steigerhout bank tekening is van een dergelijke kwaliteit dat als de bank eenmaal af is, andere mensen niet kunnen zien dat je de bank zelf hebt gemaakt.

Het voordeel van hout is dat het een tijdloos materiaal is. Daarom zal de bank zowel voor binnen als voor buiten gebruik een investering zijn waar je nog jaren plezier van kunt hebben.

Steigerhout bank tekening hier downloaden

Ik vertelde je al dat ik mijn bouwtekeningen uit een pakket haal. Zo ook deze steigerhout bank tekening.

Dit bouwtekeningen pakket komt van Fred Schouten. Dit is een klusser die door de jaren heen allemaal bouwtekeningen heeft gemaakt en verzamelt. Het zijn er op dit moment meer dan 10.000!

Je kunt je wel voorstellen dat daar ook een paar bouwtekening van banken tussen zitten. Maar als ik jou was zou dat niet de enige reden zijn om dit pakket aan te schaffen.

Als je van plan bent zelf een bank te gaan maken, dan weet ik zeker dat er nog meer doe-het-zelf klussen op stapel staan in de toekomst. En als je dit pakket eenmaal hebt aangeschaft weet je zeker dat je nooit meer naar een bouwtekening hoeft te zoeken!

Veel plezier met het bouwen van je eigen bank en de steigerhout bank tekening.

Laat je nog even weten hoe het met je project gaat? Ik hoor het graag in de reacties hier onder, dan kunnen mijn andere lezers er ook nog wat aan hebben. Alvast bedankt!

Bekijk Direct Alle Bouwtekeningen

Bekijk het bouwtekeningen pakket via onderstaande link. Momenteel is er een kortingspagina actief waar je mooi van kan profiteren. 

>