Een houten bankje maken als verwerkingsproces…

Een houten bankje maken; dat stond aldoor nog op mijn wensenlijst.

Wij woonden destijds in zo’n klein schipperswoninkje en het leek me heel gezellig om buiten onder het raam een bankje te hebben staan.

Ik heb wel eens gezocht om er een nieuw te kopen, maar dat is nogal prijzig.

Vooral als je een beetje een degelijk ding wilt dat een aantal jaren meegaat, is zelf een houten bankje maken veel voordeliger. En nog eens leuk ook!

Tijdens mijn vakantie kreeg ik er onverwacht de tijd voor. We zouden er een weekje tussenuit gaan, toen we het bericht kregen dat mijn schoonvader was overleden.

Daardoor moesten we de vakantie annuleren om er te zijn voor mijn schoonmoeder en de rest van de familie.

Daardoor had ik hier en daar een paar uurtjes over om er mee aan de slag te gaan.

Ik moet zeggen dat het ook heeft geholpen om die week een beetje door te komen. Het houd je toch bezig als een van je dierbaren – ook al is het te verwachten – er plotseling niet meer is.

Gratis bouwtekening bankje:

houten bankje maken

Voor nog veel meer bouwtekeningen klik op de afbeelding!

Hierdoor werd het een stuk makkelijker

Houten bankje maken

Ik wist eerst niet goed waar ik moest beginnen.

Eerst wilde ik zelf graag een ontwerp maken, maar dit bleek toch moeilijker dan gedacht. Toen ben ik op het internet gaan zoeken naar een goede bouwtekening, maar ook die waren er niet veel te vinden.

Totdat ik bij de bouwtekeningen uit dit pakket kwam. Daar heb ik gelijk de bouwtekeningen gekocht en gedownload.

Toen kon ik kiezen tussen een aantal bouwtekeningen. Na mijn keuze gemaakt te hebben ben ik ook direct naar de bouwmarkt gegaan om inkopen te doen.

Het grappige van goede bouwtekeningen is dat je precies weet wat je moet hebben en ook nog eens in welke lengte. Ik kon daardoor in de bouwmarkt het hout al op de juiste lengte laten zagen.

Het was nog eens gratis ook! Dit scheelde al weer flink wat tijd.

Houten bankje maken als bouwpakket

In feite werd het een soort van bouwpakket op deze manier. Ik heb nog even wat bevestigingsmaterialen gehaald die overigens ook keurig stonden aangegeven op de tekening en ben toen weer naar huis gegaan. Eenmaal thuis kon ik gelijk beginnen met in elkaar zetten.

Dit was nog een leuk doe-het-zelven! Voor ik het wist was de treurige zaak naar de achtergrond vertrokken. Heerlijk.

Wat ik je nog wel even wil meegeven is dat je niet te overhaast moet willen. Kijk goed op de bouwtekening en dan komt het goed.

Je moet simpelweg de stappen volgen die aangegeven worden en niet eigenwijs willen zijn, zoals ik 😉 Dat bespaard je weer een ritje naar de bouwmarkt…

Bouwtekening downloaden

Je kunt de bouwtekeningen hier op deze website downloaden. Best wel grappig dat je dan gewoon een heel bestand op je computer hebt staan van een onuitputtelijk aantal bouwtekeningen. Het is mij nadien nog veel van pas gekomen!

Ga snel je eigen houten bankje maken en laat even weten hoe het gaat in de reacties hieronder! Tnx.

Bekijk Direct Alle Bouwtekeningen

Bekijk het bouwtekeningen pakket via onderstaande link. Momenteel is er een kortingspagina actief waar je mooi van kan profiteren. 

>