Met deze bouwtekening loungebank wordt het wel heel relaxed ;)

De bouwtekening loungebank heeft mij super geholpen om een loungebank naar eigen smaak te kunnen maken.

Het is eigenlijk wel grappig, want waar kun je meer van genieten dan het zitten op een loungebank die je ook nog eens zelf hebt gemaakt?

Ik vertel je in deze blog hoe ik mijn loungebank heb gemaakt met behulp van de bouwtekening loungebank. Ik zal je ook wat extra tips geven waar ik tegenaan ben gelopen en jij dus je voordeel mee kunt doen 😉

Bouwtekening loungebank:

bouwtekening loungebank

Klik op de afbeelding om nog veel meer bouwtekeningen te downloaden!

Belangrijk bij jouw loungebank

bouwtekening loungebankOok vertel ik wat over het onderhoud van de bank, wat in Nederland een belangrijk punt is met de vele regenbuien die je tuinmeubelen vaak te verduren krijgen.

Vooral in het geval van een loungebank natuurlijk, want die zet je niet even snel onder dak vanwege zijn omvang.

Waar het allemaal mee begonnen is, is een goede bouwtekening loungebank. Ik ben een heleboel tegengekomen op het internet, maar telkens waren ze onduidelijk of onvolledig.

Ik zal je ook laten weten waar ik mijn bouwtekening vandaan heb gehaald.

Beginnen met de bouw

Als je de bouwtekening loungebak nauwgezet volgt, dan is het in elkaar zetten een eitje. Het zorgt er nalmelijk voor dat je een kwalitatief goede loungebank maakt die niet zou misstaan in een showroom (al zeg ik het zelf 😉 )

Het is wel even goed om voor jezelf te bepalen welk hout je gaat gebruiken. Zo kun je kiezen tussen gebruikt of nieuw hout. Beide heeft zijn voor- en nadelen.

Zo is nieuw hout wat duurder als gebruikt hout (wat je soms zelfs gratis op de kop kunt tikken) maar wel nog helemaal gaaf. En je weet zeker dat je geen troep in huis hebt gehaald.

Gebruikt hout kan als voordeel hebben dat het door zijn butsen, deuken en oneffenheden meer karakteristiek is. Maar hier moet je natuurlijk wel van houden. Een goede plek om naar gebruikt hout te zoeken zijn de bouwplaatsen in je buurt.

Of je gaat even langs de lokale aannemer om te vragen of hij nog wat over heeft.

Het nadeel van gebruikt hout is dat het niet altijd meevalt om aan goed gebruikt hout te komen met de juiste afmetingen.

Extra tips

Als je aan de hand van de bouwtekening loungebank gaat werken, is het niet van belang of de bank voor binnen of buiten gemaakt gaat worden. Zo wil je in beide gevallen vast wel gebruik gaan maken van kussens op de bank.

Je kunt dan voor je zelf bepalen ogf je nog een handig opbergvak in de bank wilt verwerken. Maar dit kan achteraf ook altijd nog.

Tips voor buitengebruik

bouwtekening tuinbank voor buitengebruik

Buiten komt de loungebank het beste tot zijn recht

Wil je de bank voor buiten gaan gebruiken, denk er dan om dat je hem daarvoor behandelt met een werende lak. Denk hierbij aan bijvoorbeeld beits of grondverf. Hierover kunnen ze je in de bouwmarkt goed voorlichten.

Dit laatste heeft natuurlijk te maken met de levensduur van je loungebank. Niet iets waar je als eerste aan denkt als je met een dergelijk project begint, maar minstens zo belangrijk. Het zou jammer zijn als je binnen korte tijd alweer afscheid moet nemen van je bank omdat je vergeten bent aan de lange termijn te denken.

Vergeet dus niet je loungebank regelmatig te onderhouden en er goed mee om te gaan.

Bouwtekening loungebank hier verkrijgbaar

Je kunt jouw bouwtekening loungebank uit dit bouwtekeningen pakket halen. Dat is het pakket van Fred Schouten waar ik ook mijn bouwtekening vandaan heb gehaald.

Je krijgt dan direct een heel bouwtekeningen pakket met meer dan 10.000 bouwtekeningen.

Dat klinkt misschien wat overdreven, maar als je zelf een loungebank in elkaar wilt zetten, reken dan maar dat er meer projecten gaan komen!

Het bevalt mij in ieder geval erg goed dat ik telkens uit al die tekeningen kan kiezen om met een nieuw project aan de slag te gaan.

Veel plezier met jouw loungebank!

Bekijk Direct Alle Bouwtekeningen

Bekijk het bouwtekeningen pakket via onderstaande link. Momenteel is er een kortingspagina actief waar je mooi van kan profiteren. 

>